Στις επαφές του υπουργού Οικονομικών με τους θεσμούς οριστικοποιήθηκαν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Στις επαφές του υπουργού Οικονομικών με τους θεσμούς οριστικοποιήθηκαν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

Πιστός στην αρχή του ότι τίποτα δεν θα γίνεται χωρίς συνεννόηση με τους θεσμούς, ο Χρήστος Σταϊκούρας, έστω και αθορύβως, αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη ίσως σταθερά της νέας κυβέρνησης.

Ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επαφές του Χρήστου Σταϊκούρα με τους θεσμούς, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ομιλία του στο Βελλίδειο, το βράδυ του Σαββάτου, πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

Ο υπουργός Οικονομικών, βλέπετε, παραμένει πιστός στην άποψη που διαθέτει, αλλά και την υπόσχεση που έχει δώσει εξ αρχής στην ηγεσία των θεσμών, πως τίποτα δεν πρόκειται να εξαγγελθεί, εάν οι ίδιοι δεν έχουν ενημερωθεί και δεν έχει υπάρξει συμφωνία μαζί τους.

Αν και αθόρυβος, καθώς ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τις αρμοδιότητές του, ο Χρήστος Σταϊκούρας αναδεικνύεται ίσως στη μεγαλύτερη σταθερά της νέας κυβέρνησης, δεδομένου και του χαρτοφυλακίου που διαθέτει, γεγονός που αναγνωρίζεται και από το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν είναι δε τυχαίο, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε πρόσφατα στους υπουργούς του να μην προβαίνουν σε εξαγγελίες με δημοσιονομικό κόστος εάν δεν είναι ενήμερος και δεν είναι σύμφωνος ο υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος ο Χρ. Σταϊκούρας, πάντως, δεν πρόκειται να διαρρεύσει τίποτα από τυχόν “κρυφούς άσσους” που διαθέτει στο μανίκι του ο πρωθυπουργός ενόψει της ΔΕΘ. Είναι χαρακτηριστικό πως γνώριζε πάνω από μια εβδομάδα πριν εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις τη μείωση του ΦΠΑ από φέτος, αλλά δεν του ξέφυγε το παραμικρό. Όπως, άλλωστε, συνηθίζει να λέει “είναι αξίωμα πως οι μεγάλες εξαγγελίες είναι αποκλειστική προνομία του πρωθυπουργού και αυτό πρέπει να το εφαρμόζουμε όλοι”.

Πόσοι άλλοι, άραγε, το λένε αυτό, κυρίως, πόσοι το εφαρμόζουν;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα