Επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας για “κοινή νομοθετική πρωτοβουλία από τα προοδευτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς”

Επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας για “κοινή νομοθετική πρωτοβουλία από τα προοδευτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς”
Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Επιμονή ΣΥΡΙΖΑ παρά τη διαφαινόμενη άρνηση του ΚΙΝΑΛ. «Ρίχνουμε σπόρους, θα έχουμε αποτελέσματα στο μέλλον», φέρεται να είπε σε σύσκεψη ο Νίκος Παπάς. Ανοιχτό το ενδεχόμενο, πέραν της πρότασης νόμου, να κατατεθεί πρόταση για επέκταση του ισχύοντος νόμου προστασίας για το 2021 ή και όλο το 2022.

Επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσκληση που απηύθυνε από την Ήπειρο προς τα προοδευτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς για κοινή νομοθετική πρωτοβουλία και κατάθεση πρότασης νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η πρωτοβουλία αναμένεται να ληφθεί πιθανότατα και την επόμενη εβδομάδα, παρά τη διαφαινόμενη άρνηση που θα υπάρξει από το ΚΙΝΑΛ, μετά και την επιστολή της Νάντιας Γιαννακοπούλου προς τη Φώφη Γεννηματά και τις αντιδράσεις και άλλων βουλευτών για την εκδήλωση τέτοιων διαστάσεων πολιτικών πρωτοβουλιών, σε αυτή τουλάχιστον τη φάση. Ρίχνουμε σπόρους, θα έχουμε αποτελέσματα στο μέλλον», φέρεται να είπε, μάλιστα, σχετικά με το θέμα, ο αρμόδιος τομεάρχης και θερμός υποστηρικτής της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση εξετάζει το ενδεχόμενο, πέραν της πρότασης νόμου, να φέρει πρόταση στη Βουλή και για επέκταση του ισχύοντος πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας για ολόκληρο το τρέχον έτος, πιθανόν και για το 2022, έως ότου βρεθεί μια οριστική λύση που θα περιορίζει τους πλειστηριασμούς.

Όχι πρόταση μόνο με Βαρουφάκη

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να καταθέσει κοινή πρόταση νόμου με το ΜέΡΑ25, ανταποκρινόμενο στην πρόταση- πρόσκληση που απηύθυνε προς τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης –πλην «Ελληνικής Λύσης»- ο Γιάνης Βαρουφάκης, για ευνόητους πολιτικούς λόγους. Άλλωστε, όλα δείχνουν πως και κανένα άλλο κόμμα (ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ) θα ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση του επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα