Και τώρα η κυβέρνηση αντιμέτωπη με τους δημάρχους και το κλίμα που δημιούργησε ως αντιπολίτευση

Και τώρα η κυβέρνηση αντιμέτωπη με τους δημάρχους και το κλίμα που δημιούργησε ως αντιπολίτευση
Eurokinissi

Δηλώσεις όπως αυτές του “γαλάζιου” βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ρίχνουν “λάδι στη φωτιά” των αντιδράσεων.

Αντιμέτωπη με το κλίμα που είχε δημιουργήσει ως αντιπολίτευση, ενθαρρύνοντας τις κινητοποιήσεις των τοπικών κοινωνιών εναντίον της ίδρυσης δομών φιλοξενίας, όπου αυτές προγραμματιζόταν να δημιουργηθούν, ενδέχεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση και ενώ όλα στο προσφυγικό πρόβλημα κρέμονται από μια κλωστή.

Και μπορεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες, να κερδίσει τη συναίνεση περιφερειαρχών, με τους οποίους μάλιστα και συναντήθηκε, αλλά, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, δήμαρχοι που οι περιοχές τους είναι υποψήφιες για να δημιουργηθούν τα κλειστά κέντρα κράτησης στο εσωτερικό της χώρας, διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να δεχθούν.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση, παρά τα όσα λέει -και όπως έδειξε η υπόθεση του Καραβόμυλου- υπολογίζει το πολιτικό κόστος, ενθαρρύνει τους δημάρχους για τις αντιδράσεις που ετοιμάζουν.

Πολύ περισσότερο που “γαλάζια” και ακροδεξιά στελέχη και μέσα ενημέρωσης, εμφανίζουν τους πρόσφυγες είτε ως …όργανα του Ερντογάν, είτε ως οργανωμένο σχέδιο των μουσουλμάνων να …αλώσουν τη χώρα! Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που δεν ανακαλέστηκε στην τάξη, του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στις 29 Σεπτεμβρίου: “Πριν μερικές ώρες ο Ερντογάν έκανε δήλωση, ότι όποιος ξυπνά τον γίγαντα θα υποστεί τις συνέπειες. Λίγες ώρες μετά καιγόταν η Μόρια”! Όταν ο Γιώργος Κουμουτσάκος, από υπεύθυνη πλέον θέση, επιχείρησε να διορθώσει τις προεκλογικές τοποθετήσεις της Νέας Δημοκρατίας (ασχέτως εάν και ο ίδιος τις είχε τότε τροφοδοτήσει), αποδίδοντας την αύξηση των προσφύγων σε γεωπολιτικούς λόγους μέρος της ΝΔ και των φιλικών της μέσων του επιτέθηκε με σφοδρότητα- για τον Κ. Μπογδάνο και τις θέσεις του (που θα ήταν πολύ αστείες εάν δεν ήταν ακόμα περισσότερο επικίνδυνες) αντίδραση από την κυβέρνηση και την Πειραιώς καμία!

“Λάδι στη φωτιά” ρίχνουν και δηλώσεις ή ανακοινώσεις αστυνομικών και άλλων ενώσεων, όπως πχ κάποιων στη Μυτιλήνη για την εξέγερση στη Μόρια.

Το πρόβλημα των αντιδράσεων των δημάρχων στη δημιουργία κέντρων κράτησης στην περιοχή τους θα είναι από τα βασικότερα που θα έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στα πολλά επεισόδια που θα έχει το πρόβλημα του προσφυγικού -και- στο μέλλον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα