Παυλόπουλος και Σταϊνμάγιερ αναρωτιούνται πού πάει η Ευρώπη

Παυλόπουλος και Σταϊνμάγιερ αναρωτιούνται πού πάει η Ευρώπη
Παυλόπουλος και Στάινμαγερ Eurokinissi

Το δώρο της Προεδρικής Φρουράς στον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το τηλεφώνημα Μπαχ και οι φάκελοι προς παράδοση στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Ανησυχία για τα αντανακλαστικά της Ευρώπης, προφανώς και με αφορμή τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στα ελληνοτουρκικά σύνορα και το προσφυγικό, εξέφρασαν Προκόπης Παυλόπουλος και Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, κατά την πρόσφατη μακρά τηλεφωνική συνομιλία τους.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Γερμανίας, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», αναρωτήθηκαν μεταξύ άλλων «πού πάει η Ευρώπη και αν η ηγεσία της ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων. Ο Φρανς-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ είχε μόνο ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ θα είναι από τους πρώτους που θα τηλεφωνήσουν στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να την συγχαρούν για την ανάληψη των καθηκόντων της, μετά την ορκωμοσία της, την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Άλλωστε, η παρέα των μη εκτελεστικών Προέδρων της Δημοκρατίας χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής ένωσης θα μικρύνει και άλλο, καθώς μετά την μη ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου αναμένεται να ολοκληρώσουν τη θητεία τους και άλλοι, όπως πχ ο Μαρσέλο Ρομπέλο ντε Σόουζα στην Πορτογαλία και Αλεξάντερ Βαν ντε Μπέλεν στην Αυστρία.

Αποτελεί, άλλωστε, στοίχημα για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να καλλιεργήσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συναδέλφους της στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών στηρίζουν τη χώρα μας έναντι των τουρκικών προκλήσεων, αλλά και είναι περισσότερο ευρωπαϊστές από ηγέτες των χωρών τους. Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μάλιστα, φέρεται να έχει αφήσει στη διάδοχό του φακέλους με όλες του τις συνομιλίες με τους ευρωπαίους ομολόγους του, προκειμένου να είναι ενήμερη για τα πάντα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, πάντως, ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως φάνηκε και από τη συνεργασία του με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της τελευταίας κρίσης με την Τουρκία, γεγονός που συζητείται θετικά από όλους. Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, πως η προεδρική Φρουρά του χάρισε ως δώρο μια χειροποίητη παραδοσιακή στολή που χρησιμοποεί, κεντημένη στο χέρι, συνοδευόμενη από τσαρούχια και όλο τον εξοπλισμό. Επίσης, ότι ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ του τηλεφώνησε προκειμένου να μεταβούν στην Αρχαία Ολυμπία για την παρασημοφόρησή του με το αεροσκάφος του, ωστόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνήθηκε ευγενικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα