Καθάρα Δευτέρα: Πώς φτιάχνουμε γαρίδες ψητές στο φούρνο
UNSPLASH

Καθάρα Δευτέρα: Πώς φτιάχνουμε γαρίδες ψητές στο φούρνο

Ένα ακόμα κλασικό πιάτο της Καθαράς Δευτέρας, που φέρνει την θάλασσα στο οικογενειακό τραπέζι

Η Καθαρά Δευτέρα του 2021 θα έχει τους αναγκαίους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού, με τα πάρκα ανοικτά και το πέταγμα του χαρταετού απαγορευμένο. Όμως σε καμία περίτπωση δεν θα έχει περιορισμούς στην γεύση. Οι γαρίδες στον φούρνο με μπόλικό λαδολέμονο ή ακόμα και με σάλτσα ντομάτας, είναι εκείνο το πιάτο που θα σας θυμίσει ότι το καλοκαίρι δεν είναι και τόσο μακριά.

Υλικά:

  • 3/4 του κιλού. μέτριες γαρίδες
  • μπόλικο αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λαδολέμονο

Προετοιμασία:

  • Προθερμαίνουμε τη σχάρα του φούρνου μας και τη λαδώνουμε ελαφρά με ένα χαρτί. Ρίχνουμε αλάτι στις γαρίδες και τις ακουμπάμε πάνω στη σχάρα με το κέλυφος.
  • Ψήνουμε για 3-5 λεπτά στη σχάρα μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
  • Τις σερβίρουμε ζεστές με λαδολέμονο.

Μια παραλλαγή:

Αν δεν έχουμε σχάρα και ανοικτή φωτιά, μπορούμε να φτιάξουμε τις γαρίδες μας στον φούρνο με μπόλική ντομάτα ως εξής:

Σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους ψιλοκόβουμε φρέσκια ντομάτα μέχρι να καλυφθεί όλη η βάση του. Στη συνέχεια προσθέτουμε και μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ρίγανη και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε.

Ψήνουμε τη ντομάτα για 15΄ στους 200 °C σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.

Ακουμπάμε με προσοχή τις ωμές γαρίδες μέσα στην ντομάτα και τις ψήνουμε για 5΄. Τις πασπαλίζουμε με τρίμμα φέτας και σβήνουμε το φούρνο.

Τις σερβίρουμε ζεστές και ροδοκοκκινισμένες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καθαρά Δευτέρα