24 MEDIA LAB

ΠΩΣ ΤΟ «ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ» ΕΓΙΝΕ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ;

Γιάννης Οικονομίδης, Γιάννης Νιάρρος, Αλέξανδρος Λιβιτσάνος, Αγορίτσα Οικονόμου και Γιάννης Αναστασάκης σε ένα mini doc που ενώνει σκηνές της ταινίας και πλάνα από τις πρόβες για να εξηγήσει ένα σύγχρονο ποπ φαινόμενο. 

20 χρόνια πριν το Σπιρτόκουτο έκανε χωρίς τυμπανοκρουσίες του ντεμπούτο του στις κινηματογραφικές αίθουσες, χωρίς να ξέρει κανείς ότι θα δημιουργήσει μια νέα γλώσσα κι οπτική στο εγχώριο σινεμά, αποτελώντας παράλληλα σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική ποπ κουλτούρα.

Το 2022 κι αφού έχει γίνει θεατρική παράσταση, κόμικ, διαφήμιση, αργκό και πρώτη ύλη για εκατοντάδες memes, το Σπιρτόκουτο ανεβαίνει ως μιούζικαλ στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Από τον Παναγιώτη Μένεγο
Σκηνοθεσία – Μοντάζ – Κάμερα: Δημήτρης Κουλελής
Art Director: Γρηγόρης Κολλάρος
Visual Designer: Θεοδώρα Κρινή
Motion Designer: Σμαρώ Σαχπαζίδου

Πώς; Μας το εξηγούν: ο Γιάννης Οικονομίδης (σκηνοθέτης της ταινίας, υπεύθυνος για την καλλιτεχνική επιμέλεια και το λιμπρέτο της παράστασης) // ο Γιάννης Νιάρρος που σκηνοθετεί το μιούζικαλ, έχει γράψει στίχους και μέρος της μουσικής // ο Αλέξανδρος Λιβιτσάνος, υπεύθυνος για τη μουσική της πάράστασης // η Αγορίτσα Οικονόμου που υποδύεται τη «Μαρία» // ο Γιάννης Αναστασάκης που παίζει τον «Δημήτρη».

Ανέκδοτα περιστατικά από τα γυρίσματα της ταινίας, σκηνές από τις φετινές πρόβες, οι πιο ακραίες ατάκες και στίχοι και η κληρονομιά ενός ποπ φαινομένου που έφτασε τα 20…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα