Μόνο οι πλούσιοι θα μπορούν να πηγαίνουν διακοπές στο μέλλον;

Μόνο οι πλούσιοι θα μπορούν να πηγαίνουν διακοπές στο μέλλον;
Ζευγάρι σε διακοπές shutterstock

Έρευνα της έκθεσης τουρισμού WTM του Λονδίνου αποκαλύπτει ότι το κόστος των ταξιδιών θα αυξηθεί.

Άραγε μόνο οι πλούσιοι θα μπορούν να πηγαίνουν διακοπές στο μέλλον; Αυτό το ερώτημα έθεσε σε πάνω από 1.000 επαγγελματίες του κλάδου των ταξιδιών η έκθεση τουρισμού WTM του Λονδίνου, με το 51% από αυτούς να ανησυχούν ότι τα ταξίδια θα γίνουν κτήμα των πλουσίων και με το 49% να διαφωνεί.

Οι επαγγελματίες του κλάδου είναι σχεδόν διχασμένοι σχετικά με το αν μόνο οι πλούσιοι θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις διακοπές τους στο μέλλον, λόγω του αντίκτυπου των αυξήσεων των τιμών που έφερε η πανδημία.

Στη έρευνα επιβεβαιώθηκε ότι οι τιμές πρόκειται να αυξηθούν το 2022.

Περισσότεροι από ένας στους τρεις (35%) του δείγματος είπαν ότι οι τιμές είναι πιθανό να αυξηθούν μεταξύ 1% και 20% σε σύγκριση με το τρέχον έτος. Ωστόσο, τα κόστη και η ανάγκη να ανακτηθούν τα χαμένα έσοδα της πανδημίας έκανε το 12% των ερωτηθέντων να απαντήσουν ότι αναμένουν αύξηση των τιμών περισσότερο από 20%, ενώ περίπου το ένα πέμπτο (22%) αναμένει ότι οι τιμές θα είναι ίδιες.

Οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρούν ότι η διπλή επίδραση του Covid και του Brexit στις τιμές, αναμένεται να επηρεάσει τα ταξίδια, με το 70% να παραδέχεται ότι αυτό αποτελεί ανησυχία για το μέλλον.

Ο Simon Press, διευθυντής της έκθεσης WTM που ξεκίνησε σήμερα στο Λονδίνο, δήλωσε ότι «Η πρόκληση για τον κλάδο είναι να διασφαλίσει ότι μπορεί να παρέχει ένα προϊόν και μια εμπειρία που δικαιολογεί τις αυξήσεις των τιμών στον ταξιδιώτη και που διατηρεί τα περιθώρια κέρδους του, αλλά χωρίς η τιμολόγηση να βγαίνει εκτός αγοράς».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα