Αλλαγές στο Twitter: Ο χρήστης πλέον θα επιλέγει ποιοι θα του απαντούν

Αλλαγές στο Twitter: Ο χρήστης πλέον θα επιλέγει ποιοι θα του απαντούν
Τα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο AP

Νέους τρόπους για να περιορίσει τη διαδικτυακή παρενόχληση δοκιμάζει το Twitter, δίνοντας στους χρήστες τα μέσα για να ελέγχουν ποιος θα μπορεί να απαντά στις αναρτήσεις τους.

Το Twitter θέλει να δοκιμάσει νέους τρόπους για να περιορίσει τη διαδικτυακή παρενόχληση, κυρίως παρέχοντας στους χρήστες του τα μέσα για να ελέγχουν ποιος θα μπορεί να απαντά σε κάποια συγκεκριμένη ανάρτηση.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια, συμμετέχοντας στον διάλογο για το Twitter και δίνοντάς τους μεγαλύτερο έλεγχο στις συζητήσεις που ξεκινούν» εξήγησε η πλατφόρμα. «Θα δοκιμάσουμε διάφορες επιλογές για το ποιος θα μπορεί να απαντά στις αναρτήσεις, στις αρχές του 2020», πρόσθεσε.

Από το πρώτο τρίμηνο του έτους, το Twitter θα εξετάσει τέσσερις επιλογές που θα επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν ποιοι θα απαντούν στις αναρτήσεις. Η πιο «ριζοσπαστική» από όλες θα εμποδίζει τους πάντες να απαντούν, ενώ μια άλλη θα επιτρέπει να γίνονται αναρτήσεις μόνο στα πρόσωπα που αναφέρονται στο αρχικό μήνυμα.

Ο χρήστης θα μπορεί επίσης να επιτρέψει να του απαντούν μόνο εκείνοι οι λογαριασμοί τους οποίους ακολουθεί. Μπορεί επίσης να δώσει το ελεύθερο στους πάντες να σχολιάζουν την ανάρτησή του.

Προς το παρόν, οι χρήστες δεν έχουν πολλές επιλογές για να περιορίζουν τις απαντήσεις στις αναρτήσεις τους: είτε να κάνουν «ιδιωτικό» τον λογαριασμό τους, είτε να μπλοκάρουν απευθείας συγκεκριμένα πρόσωπα. Ακόμη και αν επιλέξουν να μπλοκάρουν όλες τις απαντήσεις, η ανάρτηση παραμένει ορατή για όλους, εφόσον ο λογαριασμός τους είναι «δημόσιος». Και ο καθένας μπορεί να επικαλείται την ανάρτηση αυτή στον δικό του λογαριασμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα