Αρκουμανέας: Δεν υπάρχει καμία σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία

Αρκουμανέας: Δεν υπάρχει καμία σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία
O πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας Eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σχετικά με την επιδημία κορονοϊού, πλήττουν την αξιοπιστία των στοιχείων της χώρας. Τι είπε για το μητρώο.

Ως κακόβουλα και απαράδεκτα χαρακτήρισε τα πρόσφατα δημοσιεύματα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας αφενός ότι υπάρχει ένα μόνο μητρώο καταχώρησης των δεδομένωn, το Εθνικό Μητρώο Covid, αφετέρου ότι τα περί συνεργασίας με ιδιώτη για την επεξεργασία των δικών του δεδομένων δεν υφίσταται.

«Θα ήθελα να διευκρινίσω κατ’ αρχάς ότι υπάρχει ένα και μόνο σύστημα καταγραφής, το Εθνικό Μητρώο Ασθενών Covid 19, το οποίο από τον Μάρτιο του 2020 λειτουργεί βάσει νόμου, ο οποίος περιγράφει και όλες τις λειτουργίες του. Καθημερινά, τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και τα εργαστήρια, ο ΕΟΔΥ και η ΓΓΠΠ όλοι καταχωρούμε στο ένα και μοναδικό αυτό Μητρώο Covid 19», σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας.

Σχολιάζοντας τα περί μυστικών συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες σημείωσε ότι: «Φαντάζομαι ότι εννοούν τη σύμβαση στις 2 Ιουνίου 2020 που έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αφορά το ηλεκτρονικό σύστημα συμβάντων των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ. Και εκείνου καταχωρούν τα δεδομένα στο μοναδικό αρχείο που υπάρχει για τους ασθενείς COVID-19».

Τόνισε τέλος ότι “το μόνο που πετυχαίνουν τέτοια δημοσιεύματα είναι να απαξιώνουν την εργασία εκατοντάδων επιστημόνων του ΕΟΔΥ και να αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων του ΕΟΔΥ και της χώρας μας”.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε ακόμη ότι με βάση τα στοιχεία η θετικότητα στην Ελλάδα είναι 9,18% στην Ελλάδα και 7,5% στην Αττική.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα