Κικίλιας: Το ΕΣΥ πιέζεται αλλά αντέχει – Σημαντικό το έργο του ΕΟΔΥ

Κικίλιας: Το ΕΣΥ πιέζεται αλλά αντέχει – Σημαντικό το έργο του ΕΟΔΥ
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας Eurokinissi

Τη σημασία του έργου που έχει επιτελέσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας στο μέτωπο της πανδημίας επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας.

Κανείς δεν αμφισβητεί το έργο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στην προσπάθεια που γίνεται για τον έλεγχο κρουσμάτων κορονοϊός στον πληθυσμό μέσω των εκατοντάδων χιλιάδων τεστ. Όμως θα ανέμενε κανείς περισσότερα στοιχεία σχετικά με αυτό το έργο από τον πρόεδρό του. .Με εξαίρεση λοιπόν τη γενική αναφορά του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ότι το ΕΣΥ αντέχει και την σημείωση της Διευθύντριας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ, Φλώρας Κοντοπίδου, ότι η επιδημία φαίνεται να παρουσιάζει σχετική σταθεροποίηση, η αποψινή ενημέρωση δεν πρόσφερε τίποτα ουσιαστικό.

“Εν μέσω μιας πανδημίας την οποία ζούμε και βιώνουμε εδώ στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο, είναι πάρα πολύ σημαντική η εμπιστοσύνη, η διαφάνεια, η εγκυρότητα των στοιχείων» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ξεκινώντας την ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Στη σημερινή του παρέμβαση, ο υπουργός επέλεξε να μιλήσει για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ο οποίος, όπως ο ίδιος είπε, «κάνει μια σημαντική προσπάθεια για να υπηρετήσει τους συμπολίτες μας».

Αναφερόμενος στα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την εξέλιξη του κορονοϊού και ειδικά στον «φόρο αίματος», όπως χαρακτηριστικά είπε για τους 87 συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «είναι φανερό πλέον σε όλους πόσο επικίνδυνος, πόσο θανατηφόρος είναι αυτός ο ιός».

«Τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι υψηλά στη Θεσσαλονίκη» και «το συζητάει η επιδημιολογική μας ομάδα» είπε ο υπουργός. Επίσης, τα κρούσματα είναι υψηλά στην Κεντρική Μακεδονία, την Ημαθία, την Μαγνησία και την Λάρισα.

«Είναι εμφανές πλέον σε όλους ότι το ΕΣΥ, είτε έχει να κάνει με τις ΜΕΘ, είτε έχει να κάνει με τις απλές κλίνες, πιέζεται παντού», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, «όμως αντέχει».

«Είμαστε υπερήφανοι για όλους αυτούς τους ανθρώπους που υπηρετούν το ΕΣΥ» τόνισε ο κ. Κικίλιας. «Το χειμώνα που έρχεται η Ελλάδα δεν θα σωθεί με πολλά λόγια αλλά με γενναίες αποφάσεις και μεγάλες πράξεις» είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που αγωνίζονται και παλεύουν για να μας παρέχουν το αγαθό της υγείας, καθημερινά δίνουν τις μάχες τους. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα