Κορονοϊός: Πολύ πιθανό νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα

Κορονοϊός: Πολύ πιθανό νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα
Κορονοϊός στην Ελλάδα MotionTeam

Στα επίπεδα των 4500 εκτιμάται ότι θα κινηθούν τα νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, καθώς διενεργήθηκε και ρεκόρ τεστ.

Ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός τεστ για κορονοϊό διενεργήθηκε το προηγούμενο 24ωρο, γεγονός το οποίο αναμένεται να οδηγήσει και στην καταγραφή υψηλού αριθμού νέων κρουσμάτων σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα σήμερα είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσουν το ρεκόρ που σημειώθηκε την προηγούμενη Τρίτη ήτοι τα 4.340.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν την εικόνα της επιδημίας πριν από τα μέτρα για μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και την άρση των περιορισμών για διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Επιστημονικοί σημειώνουν πως ακόμη δεν έχουμε δει την κορύφωση της επιδημίας στη χώρα και ανησυχούν για τον αντίκτυπο των κρουσμάτων στη κατάσταση των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Ήδη οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει τους 759 ενώ η κάλυψη σε κλίνες ΜΕΘ παραμένει σταθερά πάνω από 85%.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διήμερο καταγράφηκα πάνω από 3700 νέα κρούσματα που αποτελούν ένα ιδιαίτερα υψηλό νούμερο για νέες διαγνώσεις Κυριακής και Δευτέρας.

Με δεδομένο ότι το ποσοστό των τεστ που βγαίνει θετικό βρίσκεται πάνω από 6,5%, είναι δεδομένο ότι σήμερα τα νέα κρούσματα θα φτάσουν πάνω από 4200 και όπως αναφέραμε μπορεί να έχουμε και νέο ρεκόρ πέριξ των 4500 στην επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Να αναφέρουμε ακόμη ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στην Κεντρική Μακεδονία και επίσης η Θεσσαλονίκης φαίνεται να δοκιμάζεται. Στην περιοχή μετέβη σήμερα και ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ο οποίος ανέφερε ότι “Θα έχουμε ενίσχυση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Ήδη υπάρχουν 18 επιπλέον κλίνες που ετοιμάζονται σε μια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο “Παπανικολάου”, υπάρχουν και άλλες κλίνες από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο “Γεννηματάς” και στον “Άγιο Δημήτριο”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα