Νοσοκομείο Κιλκίς: Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους – Κενές οι μισές θέσεις γιατρών

Νοσοκομείο Κιλκίς: Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους – Κενές οι μισές θέσεις γιατρών
Νοσοκομείο Κιλκίς. MOTIONTEAM

Καμπανάκι από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Σε επιστολή τους προς τον Βασίλη Κικίλια αναφέρεουν οτι δεν έχουν γιατρούς, ΜΕΘ και κλίνες.

Παρέμβαση του υπουργού Υγείας για την επίλυση των προβλημάτων και την αναβάθμιση της φροντίδας υγείας στο νοσοκομείο Κιλκίς ζητούν με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών της πόλης και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Στην επιστολή σημειώνουν ότι για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο χρειάζεται αύξηση του αριθμού των κλινών, δημιουργία ΜΕΘ, αλλά και αύξηση του αριθμού του ειδικευμένων και ειδικευόμενων ιατρών καθώς και όλου του λοιπού προσωπικού και αλλαγή του οργανογράμματος.

Στην επιστολή επισημαίνουν ότι το 55,76% των θέσεων ειδικευόμενων γιατρών και το 47,72% των μόνιμων ειδικευμένων στο Νοσοκομείο είναι κενές . Παράλληλα σημειώνουν ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες χρησιμοποιούνται σήμερα 17 επικουρικοί ειδικευόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου καθώς και 13 ιατροί που μετακινούνται από άλλους φορείς.

Κι όλα αυτά ενώ τις τελευταίες 4 ημέρες καταγράφηκαν πάνω από 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

«Ριζική λύση είναι η πρόσληψη μόνιμων ειδικευμένων ιατρών για να καλυφθούν οι ανάγκες στο Νοσοκομείο μας, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται, ενώ ο αριθμός των μόνιμων ειδικευμένων ιατρών συνεχώς μειώνεται. Εδώ και χρόνια περιμένουμε το διορισμό πνευμονολόγου, νευρολόγου, γαστρεντερολόγου, παθολογοανατόμου, δερματολόγου, θέσεις που πιθανόν έχουν χαθεί ανεπιστρεπτί» σημειώνουν μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Αναφέρουν ακόμη ότι έχει δρομολογηθεί η μετατροπή Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου σε Κλινική επιβεβαιωμένων ασθενών με ιογενή λοίμωξη , σημειώνοντας ότι η λειτουργία της παραμένει μετέωρη και αδύνατη με τους ήδη υπηρετούντες και εξουθενωμένους παθολόγους. Χαρακτηρίζουν επιστημονικά απαράδεκτη τη σκέψη της επιστράτευσης ιατρών άλλων ειδικοτήτων καθώς αυτό δημιουργεί κινδύνους για την υγεία των ασθενών τόσο της Κλινικής των επιβεβαιωμένων ασθενών με ιογενή λοίμωξη, αλλά και των άλλων Κλινικών που υπηρετούν οι επιστρατευμένοι ιατροί. Τέλος χαρακτηρίζουν επικίνδυνη τη δημιουργία μιας τέτοιας Κλινικής σε Νοσοκομείο που δεν διαθέτει πνευμονολόγο, νευρολόγο, λοιμωξιολόγο, επαρκή αριθμό παθολόγων και νοσηλευτών αλλά και που δεν διαθέτει ΜΕΘ και ΜΑΦ και στερείται επαρκούς υλικοτεχνικής υποδομής.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα