Σαρηγιάννης: Lockdown μέχρι Ιανουάριο για να φτάσουμε τα 500 κρούσματα

Σαρηγιάννης: Lockdown μέχρι Ιανουάριο για να φτάσουμε τα 500 κρούσματα
Lockdown στην Αθήνα. AP

"Είναι λάθος να ανοίξουμε στις 14 Δεκεμβρίου" είπε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ. "Με αυτούς τους αριθμούς δεν μπορούμε να συζητάμε για το πότε θα ανοίξει η αγορά" είπε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

“Με βάση την πορεία της πανδημίας μέχρι τώρα είναι αδύνατο να φτάσουμε τον στόχο των 500 κρουσμάτων που έχει θέσει το υπουργείο Υγείας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου”, είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης προσθέτοντας οτι είναι λάθος να ανοίξουμε στις 14 Δεκεμβρίου.

Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι είναι επικίνδυνο να “ανοίξει” η χώρα την επόμενη εβδομάδα, ενώ μίλησε για προσεκτικό άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων αλλά όχι πριν από τις 21 του μήνα.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στο ΑΝΤ1 είπε ότι τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων αναμένεται να ενημερωθούν αναλυτικά για την κατάσταση και στη συνέχεια θα “κάνουμε τις εισηγήσεις μας στον πρωθυπουργό”.

“Με αυτούς τους αριθμούς δεν μπορούμε να συζητάμε για το πότε θα ανοίξει η αγορά”, είπε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Επανέλαβε πως η άρση των περιορισμών θα πρέπει να γίνει όταν ο αριθμός των διασωληνωμένων φτάσει διψήφιο αριθμό.

Τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα