“Τι τραβάμε…για το χαμόγελο”

“Τι τραβάμε…για το χαμόγελο”
Το 3ο Plane Pull στην Ελλάδα ήταν αφιερωμένο στο "Χαμόγελο του Παιδιού" K.Lagoudakis Photography

Το 3ο Plane Pull στην Ελλάδα ήταν αφιερωμένο στο "Χαμόγελο του Παιδιού", με συμμετοχή 20 ομάδων που η καθεμιά τράβηξε ένα αεροσκάφος

Για 3η χρονιά πραγματοποιήθηκε αυτή η ξεχωριστή εκδήλωση, με την ονομασία Plane Pull, μια συνεργασία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και της DHL Express.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο «Χαμόγελο του Παιδιού» κι έγινε πραγματικότητα στην πίστα αεροσκαφών του αεροδρομίου, με τη συμμετοχή 20 ομάδων των 25 ατόμων, που είχαν ως στόχο η κάθε μία να τραβήξει για 20 ολόκληρα μέτρα ένα AIRBUS A300/600 (βάρους 100 τόνων) του στόλου της DHL Express!

Κοινός σκοπός όλων ήταν η συγκέντρωση πόρων για τις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον τομέα της Υγείας μέσω των οποίων το 2017 υποστήριξε πανελλαδικά 26.298 παιδιά με προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους. (Κινητές Ιατρικές Μονάδες εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά, Προληπτική Ιατρική με 3 Κινητές Μονάδες, Στήριξη νοσηλευόμενων Παιδιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, Στήριξη Παιδιών με προβλήματα Υγείας, Παιδιατρική Κατ΄Οίκον Νοσηλεία, Φροντίδα στο Σπίτι, Φιλοξενία Οικογενειών με παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας).

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Εκατοντάδες άνθρωποι με κέφι και χαμόγελο γέμισαν την πίστα, βρέθηκαν δίπλα μας και η δική τους προσπάθεια, έδωσε και σε όλους εμάς, τους ανθρώπους του «Χαμόγελου», την δύναμη να συνεχίσουμε το καθημερινό, πανελλαδικό, δύσκολο έργο μας! Το Χαμόγελο του Παιδιού» καθημερινά δίνει μάχες για όλα τα παιδιά στην Ελλάδα και είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι.»

Για τη σπουδαιότητα δράσεων όπως η συγκεκριμένη, μίλησε η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου: «Και φέτος το αεροδρόμιό μας εκπροσωπήθηκε από ενθουσιώδεις και δυνατές ομάδες με το σύνθημα «Τι τραβάμε… για το Χαμόγελο!» Η εταιρεία αεροδρομίου συνεχίζει να στηρίζει ενεργά τους σκοπούς και τις δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και 16 χρόνια. Ειδικά όμως στη σύγχρονη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, εκδηλώσεις και δράσεις όπως το Plane Pull αποκτούν και μια άλλη διάσταση: είναι ακόμη πιο σημαντικές, καθώς, εκτός από τον πρωταρχικό τους στόχο, αυτόν της προσφοράς, αναδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η αλληλεγγύη και η ομαδικότητα για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.»

Από την πλευρά της DHL Express Ελλάδας, η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Κάτια Λαμπροπούλου, δήλωσε σχετικά: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αποδείξαμε πως η δύναμη της προσφοράς κουνάει και… αεροπλάνα 100 τόνων!»

Τα Βραβεία που δόθηκαν ήταν:

1ο Βραβείο για την πιο γρήγορη ομάδα: GOLDAIR HANDLING (13,71 δευτ.)

2ο Βραβείο για την πιο γρήγορη ομάδα: DHL EXPRESS (13,84 δευτ.)

3ο Βραβείο για την πιο γρήγορη ομάδα: SELECT SERVICES PARTNER (15,59 δευτ.)

1ο Βραβείο για την πιο αργή ομάδα: ΟΜΙΛΟΣ ΧΥΤΗΡΟΓΛΟΥ (ACCESSORIZE, ANAMNESIA, INGLOT) (54,12 δευτ.)

2ο Βραβείο για την πιο αργή ομάδα: MERCEDES (29,66 δευτ.)

3ο Βραβείο για την πιο αργή ομάδα: SKYSERV (26,06 δευτ.)

1ο Βραβείο για την πιο ενθουσιώδη ομάδα: ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

2ο Βραβείο για την πιο ενθουσιώδη ομάδα: NESTLE

3ο Βραβείο για την πιο ενθουσιώδη ομάδα: ICTS

Οι εταιρίες και οι φορείς που συμμετείχαν ήταν:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΟΜΙΛΟΣ ΧΥΤΗΡΟΓΛΟΥ (ACCESSORIZE, ANAMNESIA, INGLOT)

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

BRINKS

GOLDAIR HANDLING

ICTS

KOTSOVOLOS

MERCEDES

NESTLE

SELECT SERVICES PARTNER

SKYSERV

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα