Στο στρατό και οι ευτραφείς ιερείς

Στο στρατό και οι ευτραφείς ιερείς
Ιερείς EUROKINISSI

Αρκεί η παχυσαρκία τους να μην αποτελεί κώλυμα στη βάδιση και στις υποχρεώσεις του στρατιωτικού βίου, αναφέρει το ΣτΕ.

Με στόχο «τη χριστιανική και ηθική διαπαιδαγώγηση του στρατεύματος» το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προωθεί σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος υπέρ των …ευτραφών στρατιωτικών ιερέων.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, οποίο γνωμοδότησε για το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος αναφέρει ότι οι ευτραφείς ιερείς που έχουν αυξημένο σωματότυπο μπορεί πλέον να εντάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως στρατιωτικοί ιερείς, εφόσον η παχυσαρκία τους δεν αποτελεί κώλυμα στη βάδιση και στις υποχρεώσεις του στρατιωτικού βίου.

Συγκεκριμένα, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 152/2018 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, κάνοντας απλώς ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις. Με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επέρχονται τροποποιήσεις σε παλαιότερο διάταγμα του 2014 που αφορά στις σωματικές ικανότητες όσων κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μεταξύ άλλων παύουν οι προβλεπόμενοι περιορισμοί ως προς τα κριτήρια σωματικής ικανότητας των κληρικών που θα κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, θα μπορούν να κατατάσσονται στο σώμα των στρατιωτικών ιερέων όσοι ιερείς έχουν κριθεί ακατάλληλοι και εμπίπτουν στις κατηγορίες Ι/2, Ι/3 και Ι/4.

Ο Δείκτης Μάζας του Σώματος τους θα πρέπει να είναι μεταξύ 19 έως και 35 kgr/m2, ενώ για το μέσο άνδρα θα πρέπει να βρίσκεται από 19 έως 27 kgr/m2.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα