Μελισσανίδης: “Η Σοφία Μπεκατώρου είναι σπουδαία, με θλίβει η κακοποίησή της”

Μελισσανίδης: “Η Σοφία Μπεκατώρου είναι σπουδαία, με θλίβει η κακοποίησή της”
Ο Ιωάννης Μελισσανίδης το 1996 στην Ατλάντα ASSOCIATED PRESS

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης εξέφρασε τη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου και έστειλε το δικό του μήνυμα για καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία σήμερα, Τετάρτη (20/01), κατέθεσε στον Εισαγγελέα για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε νεαρή ηλικία από αθλητικό παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, μίλησε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης.

Αναφερόμενος στην υπόθεση και στην Χρυσή Ολυμπιονίκη, ο κ. Μελισσανίδης ανέφερε:

“Από την πρώτη στιγμή μόλις άκουσα τα γεγονότα είχα τοποθετηθεί και με μεγάλη θλίψη μιλώ για αυτό το θέμα. Με θλίβει πραγματικά αυτό που έχει συμβεί στη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία είναι μια σπουδαία αθλήτρια, χαμηλών τόνων, μια σπουδαία γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών. Και στα υπόλοιπα κορίτσια που είχαν το θάρρος να βγουν να μιλήσουν. Παράλληλα, θέλω να εκφράσω τον απέραντο θαυμασμό που έχουμε όλοι στην Ελλάδα απέναντι σε αυτά τα κορίτσια, γιατί θέλει πολύ θάρρος να βγεις και να κάνεις αυτή την καταγγελία”.

Τόνισε, μάλιστα, πως είναι ανοησίες όσα γράφτηκαν για την αργοπορημένη καταγγελία της, δηλώνοντας:

“Θέλω να πω και για τις ανόητες τοποθετήσεις που γράφτηκαν στα social media, ότι η Σοφία το θυμήθηκε τώρα. Το ότι η Σοφία κατήγγειλε 23 χρόνια μετά τον βιασμό της, δεν σημαίνει ότι το ξέχασε, σημαίνει ότι δεν το ξέχασε ποτέ”.

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης ανέφερε πως το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης υπάρχει παντού και πρέπει να το πολεμήσουμε.

“Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι σε όλους τους χώρους υπάρχουν τέτοια περιστατικά και ειδικά προς τις γυναίκες. Συμβαίνει και στους άντρες, αλλά προς το γυναικείο φύλο είναι τεράστια τα ποσοστά. Στο δικό μου άθλημα είχε γίνει ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο στην Αμερική, όπου ο γιατρός της Εθνικής Ομάδας της Ενόργανης Γυμναστικής έχει κατηγορηθεί από πάνω από 200 αθλήτριες και είναι στη φυλακή αυτή τη στιγμή. Η έμφυλη βία είναι κατακριτέα και κατάπτυστη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα