Η “δεξιά ομάδα κρούσης” της ΝΔ απέναντι στη “Νίκη”

Διαβάζεται σε 4'
Η “δεξιά ομάδα κρούσης” της ΝΔ απέναντι στη “Νίκη”
Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης eurokinissi

Γεωργιάδης και Βορίδης στις περιφέρειες της Μακεδονίας, όπου Βελόπουλος και “Νίκη” πήγαν καλά. Δένδιας- Παναγιωτόπουλος στον Έβρο. Στον “πάγο” η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος

Η επιχείρηση θωράκισης της Νέας Δημοκρατίας εκ δεξιών, ιδίως στις περιφέρειες της βόρειας Ελλάδας όπου Ελληνική Λύση και “Νίκη” σημείωσαν υψηλά ποσοστά, είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε χθες τη Θάσο, την Καβάλα και τη Δράμα. Και από τη Δράμα όπου η ΝΔ έχασε 4,5 μονάδες ενώ το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου έφτασε το 6,9% και το κόμμα “Νίκη” το 5,33%, απευθύνθηκε στους γαλάζιους ψηφοφόρους που στις 21 Μαϊου έφυγαν προς τα δεξιά, ενώ συναντήθηκε και με το Μητροπολίτη Δωρόθεο.

“Σε όσους επιδιώκουν να «φυλακίσουν» την ορθόδοξη πίστη στα στεγανά κάποιων μικρών κομμάτων, τους απαντάμε ότι η Ορθοδοξία και η πίστη μας είναι πολύ μεγαλύτερη και ήταν πάντα δύναμη ενότητας και όχι διχασμού του ελληνικού λαού. Και ας αφήσουμε την Εκκλησία μακριά από τα της πολιτικής”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει τον “μακεδονικό αγώνα”, καθώς το Σάββατο θα περιοδεύσει σε Πέλλα και Κιλκίς. Σημειωτέον ότι στην Πέλλα η ΝΔ έπεσε στις εκλογές της 21ης Μαϊου περίπου μία μονάδα σε σχέση με το 2019, ενώ η Ελληνική Λύση εκτοξεύθηκε από το 5,6% στο 7,1% και το κόμμα “Νίκη” με το καλημέρα πήρε 6,13%, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό του.

Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι περιοδείες υπουργών και “πρωτοκλασάτων”, με στελέχη τα οποία ανήκουν στη σκληρή δεξιά πτέρυγα να αναλαμβάνουν τις περιφέρειες της Μακεδονίας, στις οποίες η ΝΔ είχε διαρροές προς τα δεξιά της.

Στο πλαίσιο αυτό για παράδειγμα ο Άδωνις Γεωργιάδης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Καστοριά στις 17 Ιουνίου μαζί με το συντονιστή της προεκλογικής εκστρατείας Νίκο Χαρδαλιά. Στην Καστοριά η ΝΔ έχασε τέσσερις ολόκληρες μονάδες σε σχέση με το 2019 (παρότι με 46,84% παραμένει πολύ πάνω από το εθνικό της ποσοστό), ενώ το κόμμα του κ. Βελόπουλου πήρε 5,06% και το κόμμα “Νίκη” 3,91%. Στις 19 Ιουνίου ο κ.Γεωργιάδης θα βρεθεί και στην Πέλλα μαζί με τον Άγγελο Συρίγο, καθώς η ΝΔ θέλει να ανακόψει πάση θυσία την πορεία εισόδου της Νίκης στη Βουλή.

Ο κ. Γεωργιάδης θα επισκεφθεί επίσης το Άγιο Όρος, ωστόσο η ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστεί. Σημειωτέον ότι η επίσκεψη του ίδιου του κ.Μητσοτάκη στην Αθωνική Πολιτεία που είε αναβληθεί καθώς όπως είχε ανακοινώσει είχε νοσήσει με κορονοϊό, δεν έχει επαναπρογραμματιστεί και φαίνεται πως “μπαίνει στον πάγο”. Καθώς άλλωστε η ΝΔ επέμενε πως επρόκειτο για καθαρά ιδιωτική και όχι προεκλογική επίσκεψη.

Από τη “δεξιά ομάδα κρούσης” δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει και ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος θα αναλάβει την Πιερία, την περιφέρεια όπου η Νίκη σημείωσε το υψηλότερο ποσοστό της πανελλαδικά (7,46%), ενώ η ΝΔ έχασε πάνω από έξι μονάδες και η Ελληνική Λύση άγγιξε το 8%. Ο κ. Βορίδης έχει επίσης αναλάβει το Κιλκίς όπου η ΝΔ έχασε δύο μοναδες, η Ελληνική Λύση έφτασε σχεδόν 7% και η “Νίκη” 5,25%, αλλά και τη Φλώρινα όπου η ΝΔ έχασε μία μονάδα, η Ελληνική Λύση πήρε 4,71% και η “Νίκη” 4,02%.

Καθώς δε η ΝΔ παίζει και στις δεύτερες εκλογές το χαρτί της Τουρκίας και του μεταναστευτικού προκειμένου να συσπειρώσει από την “πατριωτική δεξιά” μέχρι τα ξενοφοβικά άκρα, στις 14 Ιουνίου, δύο στελέχη που φέρονται να έχουν αναφορές στην καραμανλική πτέρυγα, δηλαδή ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο πρώην υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στον Έβρο, με προφανείς στοχεύσεις και συμβολισμούς.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα