Ποιον θα προτιμούσε για αξιωματική αντιπολίτευση ο Μητσοτάκης

Ποιον θα προτιμούσε για αξιωματική αντιπολίτευση ο Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ξύλινο και αντινεοδημοκρατικό χαρακτήρισε το λόγο του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΝΔ.. Αιχμές για το κόμμα "Νίκη" και κάλεσμα στην πατριωτική δεξιά

Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση, με μία “σχετικά άνετη” κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ζήτησε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κανείς δεν θα ήθελε σήμερα μία οριακή κυβέρνηση“, εκτίμησε μάλιστα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξαπολύοντας διμέτωπη επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Αιχμές όμως άφησε και κατά του κόμματος “Νίκη”, εκφράζοντας την απόλυτη συμφωνία του με τη χθεσινή δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για “παραχαράκτες της πίστης” και μη εμπλοκή της Εκκλησίας στις εκλογές.

“Εμείς δεν έχουμε αγαπημένους και κομμένους από τα κανάλια”, σχολίασε επίσης ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο Mega, καρφώνοντας το ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση ελέγχου των τηλεοπτικών εμφανίσεων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατηγόρησε επίσης το Νίκο Ανδρουλάκη πως αντιγράφει τον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για μία κλασική αντινεοδημοκρατική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην πράσινη ΚΟ, η οποια όπως είπε προσπαθεί να κινητοποιήσει συναισθήματα που έρχονται από άλλες δεκαετίες.

“Ο λόγος του ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι όχι απλά ξύλινος, δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό“, υποστήριξε μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αντέστρεψε το δίλημμα που θέτει ο κ. Ανδρουλάκης, δηλώνοντας ότι “εάν θέλουμε σταθερή κυβέρνηση, εάν δεν θέλουμε περιπέτειες, μία επιλογή υπάρχει σήμερα”. Εκτίμησε μάλιστα ότι “ο κ. Ανδρουλάκης δε λέει κάτι διαφορετικό, λέει αυτοδύναμη ΝΔ και αφήστε με εμένα να διεκδικήσω τα πρωτεία στην αντιπολίτευση. Μόνο που στις εκλογές δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση, ψηφίζουμε για κυβέρνηση”.

Στο ερώτημα ποιον θα προτιμούσε στην αξιωματική αντιπολίτευση, το ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: “Εγώ θα σεβαστώ την κρίση του ελληνικού λαού. Πρέπει να σας πω όμως ότι η δημοκρατία σίγουρα χρειάζεται και μία αξιόπιστη αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πάντως ότι εφόσον επανεκλεγεί θα αναζητήσει συναινέσεις και με το ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος, όπως πχ το άρθρο 16 , για τη δημιουργία ιδιωτικών ΑΕΙ. Διαβεβαίωσε πάντως εκ νέου ότι ακόμη και εάν είχε 180 βουλευτές, δεν θα επιχειρούσε συνταγματική αναθεώρηση χωρίς ευρύτερες συναινέσεις. Αν και εκτίμησε πως ούτως ή άλλως πρακτικά δεν είναι εφικτό η ΝΔ να πάρει 180 έδρες, ιδίως στην περίπτωση που θα μπούν περισσότερα κόμματα στη Βουλή στις 25 Ιουνίου.

“Αντιμετωπίζουμε τα ίδια fake news από την αντιπολίτευση. Ακούω τις ίδιες σαχλαμάρες από το ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό και την ενέργεια, τελείως ανυπόστατα πράγματα”, σχολίασε μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος την Κυριακή και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, μαζί με το γιο του. Θέλησε όμως να αποσυνδέσει την κίνηση αυτή από προεκλογικές σκοπιμότητες, κάνοντας λόγο για μία επίσκεψη που είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό, όπως και τον ίδιο είχε πάρει στο Αγιο Όρος ο δικός του πατέρας το 1986 και σχολιάζοντας ότι η Αθωνική Πολιτεία δεν προσφέρεται για πολιτική δραστηριότητα.

Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε αυτονόητη τη δήλωση του κ. Ιερώνυμου για μη εμπλοκή της Εκκλησίας και ιερέων στην κομματική αντιπαράθεση. “Νομίζω είναι κάτι που πρέπει να λάβουν πάρα πολύ σοβαρά όλοι”, τόνισε και πρόσθεσε:

“Επειδή βλέπω ότι υπάρχουν κόμματα και κομματίδια που τοποθετούνται δεξιά της ΝΔ, να κάνω δύο επισημάνσεις. Πρώτον, οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια. Η κυβέρνηση αυτή υπερασπίστηκε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ενίσχυσε τη θέση της Ελλάδας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις συμμαχίες μας. Άρα κάποιος που έχει πατριωτικές ευαισθησίες αισθάνεται άνετα στη ΝΔ.

Δεύτερον, να επαναλάβω ότι όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, η Εκκλησία πρέπει να είναι τελείως μακριά από την κομματική αντιπαράθεση. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν κόμματα που προβάλλουν ότι έχουν τη στήριξη της Εκκλησίας ή εκκλησιαστικών παραγόντων“.

Το μήνυμα του κ.Μητσοτάκη αφορά εν προκειμένω κατά βάση το ακροδεξιό κόμμα “Νίκη” που βρίσκεται στο στόχαστρο της ΝΔ, καθώς εάν στις 25 Ιουνίου μπει τελικά στη Βουλή, θα επηρεάσει το κατώφλι αυτοδυναμίας και τελικά την κυβερνητική πλειιοψηφία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα