Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στην Πλεύση Ελευθερίας – Τέταρτη αποχώρηση

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στην Πλεύση Ελευθερίας – Τέταρτη αποχώρηση
Ζωή Κωνσταντοπούλου INTIME NEWS

Ακόμα μία υποψήφια με την Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε την απόσυρση της από τα ψηφοδέλτια του κόμματος διαμαρυρόμενο για τον τρόπο κατάρτισης των λιστών.

Mετά τη Μαργαρίτα Καζάκου, την Όλγα Δάλλα και την Χρύσα Διαμαντοπούλου και η Νίκη Μπουραζάνη απέσυρε ΄(το Σάββατο) την υποψηφιότητά της από την Πλεύση Ελευθερίας τα ψηφοδέλτια της οποίας φυλορροούν, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

“Αποσύρω την στήριξη μου στην Πλεύση Ελευθερίας και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου”, ανέφερε το πρώην στέλεχος και πρώτη σε ψήφους στη Β’ Θεσσαλονίκης για να τονίσει, εν συνεχεία, τα εξής: Είχα την εντύπωση ότι υποστήριζα μια γυναίκα με αξίες και ηθική, η οποία όμως πράττει ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο, όπως φαίνεται.

Παραβλέποντας εντελώς την στραυροδοσία των εκλογών της 21ης Μαϊου, εξέδωσε τις λίστες για τις επόμενες εκλογές, στην ουσία, “διορίζοντας ημέτερους”. Αυτές οι πράξεις δεν συνάδουν με αυτά που προασπίζεται η διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας, περί δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ήθους και δικαιοσύνης”.

“Eγώ είμαι προπονητής”

Νωρίτερα, σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο One Channel η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι εκείνη άφησε την τρίτη τη τάξει πολιτειακή θέση χωρίς κανένα πρόβλημα. Κατά συνέπεια, επιχειρηματολόγησε, «δεν μπορώ να συμμερισθώ μια αγάπη για τις θέσεις, που δεν έχουμε καν. Ουδείς έχει το δικαίωμα να έχει μια τέτοια προσδοκία”

Και, στη συνέχεια, εξήγησε πως εκείνη πήρε την ευθύνη να διαμορφώσει τις λίστες, με κριτήριο να υπάρχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που «δεν θα υπάρχει όμοιά της». Εξ άλλου, “ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο, αλίμονο αν αυτοί επαναστατούσαν”, σημείωσε χαρακτηριστικώς.

Στη συνέντευξή της η κυρία Κωνσταντοπούλου επανέλαβε επίσης ότι η Πλεύση Ελευθερίας δεν περιορίζεται στην Αριστερά. Αντιθέτως, απευθύνεται σε όλη την κοινωνία, προσέθεσε. Είναι, εν τέλει, “το μοναδικό αντισυστημικό κόμμα, δεν είναι καν κόμμα, είναι κίνημα”.

Σε άλλο σημείο υποστήριξε πως κάποιες πολιτικές δυνάμεις είναι σε αποδρομή. Όταν της ζητήθηκε δε, να κατονομάσει ποιες εννοεί, μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ. “Η πορεία κάποιων”, παρατήρησε, ήταν απολύτως προβλέψιμη, “αυτό συμβαίνει όταν άλλα λες και άλλα κάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ”.

Ειδικώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, είπε πως “είναι μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος και συναντά κανείς σε αυτόν χαρακτηριστικά, όπως η φαυλότητα, η διαφθορά, η διαπλοκή.

Ερωτηθείσα για τις σχέσεις της με τους προέδρους των δύο μεγαλυτέρων κόμματων, απάντησε δε: «Με τον κ. Τσίπρα δεν μιλώ, με τον κ. Μητσοτάκη έχουμε τυπικές σχέσεις». Και, κλείνοντας, υποσχέθηκε πως «από 26 Ιουνίου θα χτίσουμε τη χώρα αλλιώς».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα