Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες μέρες

Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες μέρες
Covid στην Ελλάδα AP

Από 8 Μαΐου οι οργανωμένες παραλίες και από 10 τα τμήματα φροντιστηρίων για τους μαθητές που έχουν εξετάσεις. Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Συνεχίζεται η άρση των μέτρων περιορισμού κατά του κορονοϊού, με την Πολιτική Προστασία να ανακοινώνει, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19 και απόφασης της Κυβέρνησης, πως επανεκκινούν οι εξής δραστηριότητες:

  • Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για την εξειδίκευση των αποφάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα την Τετάρτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη, είχε προαναγγείλει το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων στις 15 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Μαΐου, ανοίγουν και πάλι τα σχολεία με τους μαθητές  Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της χώρας επιστρέφουν στα θρανία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα