Επεισόδια στη Χίο: Σύλληψη 45χρονου – Αναζητείται 32χρονος

Επεισόδια στη Χίο: Σύλληψη 45χρονου – Αναζητείται 32χρονος
politischios

Σε βάρος του 45χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης και αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί στην εισαγγελέα Χίου. "Προχωράμε με τον σχεδιασμό μας" σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ένας άνδρας ηλικίας 45 ετών συνελήφθη και ένας ακόμα ηλικίας 32 ετών αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές της Χίου, για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ της Δευτέρας στο δημαρχείο Χίου.

Η σύλληψη του 45χρονου έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες από το astraparis, το πρωί της Τρίτης και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί στην εισαγγελέα Χίου, που θα αποφασίσει αν θα παραπεμφθεί σε δίκη με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Ο έτερος που φέρεται να έχει συμμετοχή κατά το επίμαχο στιγμιότυπο που έσπασε η τζαμαρία της εισόδου του δημαρχείου, έχει ταυτοποιηθεί από την αστυνομία και αν βρεθεί θα παραπεμφθεί μαζί με τον ήδη συλληφθέντα.

Σημειώνεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της άφιξης του Υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου όπου συνεδρίαζε εκτάκτως με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις μετά τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή για δημιουργία υπερδομής 4.000.

Τότε, μερίδα συγκεντρωμένων στη θέα του Υφυπουργού εξαγριώθηκαν με αποτέλεσμα να πετάξουν μπουκάλια με νερό και καφέδες ενώ έσπασαν την πόρτα του Δημαρχείου Χίου κατά την προσπάθειά τους να μπουν μέσα στο κτίριο.

Πέτσας: Προχωρούμε με το σχεδιασμό για το προσφυγικό και δε θα σταματήσουμε 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τα χθεσινά επεισόδια στη Χίο σε βάρος του υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη , ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο σχεδιασμό της για την αποσυμφόρηση των νησιών, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες.

“Το ζήτημα του προσφυγικού είναι βαθιά κοινωνικό. Δεν έχει να κάνει με μικροπολιτική ούτε με τις θέσεις πολιτικών κομμάτων. Εχει να κάνει με την κοινωνία. Είναι δύσκολο θέμα, το γνωρίζουμε αυτό. Εμείς έχουμε ξεδιπλώσει το σχέδιο μας και υπάρχουν αντιδράσεις σε δύο επίπεδα σε νησιά και την ενδοχώρα” είπε και πρόσθεσε:

“Τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, πάνω από 40.000 ήδη βρίσκονται εκεί και εμείς έχουμε επιλέξει τη διαδικασία αποσυμφόρησης σε ένα βαθμό και κατασκευής κλειστών κέντρων. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στους πολίτες ότι θα κατασκευαστούν κλειστές δομές και θα κλείσουν οι άναρχες δομές που υπάρχουν σήμερα.”

Ο κ.Πέτσας συνέχισε λέγοντας όσον αφορά στις αντιδράσεις στην ενδοχώρα πως: “Εχουμε πει ότι θέλουμε να αποσυμφορήσουμε τα νησιά πάντα με γνώμονα να υποδεχθεί η κάθε περιφέρεια συγκεκριμένο αριθμό. Προχωρούμε με αυτό το σχεδιασμό και δε θα σταματήσει. Εχουν μείνει μερικές χιλιάδες ακόμη τους πρώτους μήνες του 2020”, ενώ υπενθύμισε ότι από το ταμείο του προγράμματος αλληλεγγύης σε συνεργασία με τους δήμους θα πραγματοποιηθούν έργα ενίσχυσης των περιοχών που θα υποδεχθούν πρόσφυγες ύψους 50 εκατ ευρώ και ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα προβεί σε ενίσχυση δομών υγείας παιδείας και πρόνοιας.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα