Φωτιές: Βελτιωμένη εικόνα στον Έβρο μετά από 15 ημέρες – Ανησυχία για επικείμενη ένταση των ανέμων

Φωτιές: Βελτιωμένη εικόνα στον Έβρο μετά από 15 ημέρες – Ανησυχία για επικείμενη ένταση των ανέμων
Φωτιά στον Έβρο AP

Από το νωρίς το πρωί η εικόνα του πύρινου μετώπου στον Έβρο είναι κατά πολύ βελτιωμένη και καθηλωμένο στα δυτικά της Κορνοφωλιάς και στη Δαδιά. Το μεσημέρι αναμένονται άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ.

Βελτιωμένη είναι από νωρίς το πρωί η εικόνα στη φωτιά, στην περιοχή του Έβρου μετά από δύο εβδομάδες που μαίνεται, με το πύρινο μέτωπο να είναι καθηλωμένο στα δυτικά της Κορνοφωλιάς και στη Δαδιά.

Το μεσημέρι όμως αναμένονται άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ και αυτό προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες για τυχόν νέες αναζωπυρώσεις.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Έβρος: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Στο μεταξύ, προβλέπεται ακόμη μια δύσκολη ημέρα καθώς υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορίας 4- για τις περιοχές των δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου και κατηγορίας 3 για τις περιοχές των δασαρχείων Διδυμοτείχου και Σαμοθράκης, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Με ανακοίνωσή της η αντιπεριφέρεια Έβρου εφιστά την προσοχή των πολιτών, ώστε να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά.. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Επίσης, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, από σήμερα το πρωί στις 7.30 έως τις 7.30 το πρωί της Κυριακής, απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και η κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων στις δασικές περιοχές:

Αναδασώσεις Κίρκης-Συκορράχης, χώρος αναψυχής Συκορράχης, αναδασώσεις Λουτρού, περιαστικό δάσος Νίψας, περιαστικό δάσος ‘Αβαντα, χώρος αναψυχής ‘Αβαντα – Αισύμης, αναδασώσεις και χώρος αναψυχής Μεσημβρίας, αναδασώσεις Κομάρου – Ατάρνης, δασική περιοχή Δερβένι – Σλίβα (Παλιά Νίψα), χώροι αναψυχής Λεπτοκαρυάς (3 χώροι), χώρος αναψυχής Καλλιθέας, δάσος και χώρος αναψυχής Ιάνα, περιαστικό δάσος Παλαγίας (βόρεια, νότια και γήπεδο Παλαγίας), χώρος αναψυχής Λουτρών, δασική περιοχή Αετοχωρίου-Πεύκων-Λουτρού, κατασκήνωση Μάκρης, αναδασώσεις έναντι Κ.Α.Α.Υ. Μάκρης, πλατανότοπος Μαΐστρου, περιαστικό δάσος Πυλαίας, περιαστικό δάσος Μελίας, περιαστικό δάσος Φερών, άλσος γαλλικού σταθμού Ο.Σ.Ε., καταφύγιο ‘Αγριας Ζωής Καβησού (Κ.Α.Ζ.), περιοχή συμπλέγματος Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου (Προβατώνας – Λευκίμμη – Δαδιά – Γιαννούλη – Κοτρωνιά) δασική περιοχή Λευκίμης – Βυρίνης – Κιτρινόπετρας, χώρος αναψυχής «Κατρατζήδες», χώρος αναψυχής «Τρεις Βρύσες» και περιαστικό δάσος Χώρας Σαμοθράκης

Σημειώνεται ότι για τις περιοχές του δασαρχείου Διδυμοτείχου (κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 3) ισχύει το μέτρο από τις 8:00 το πρωί της 2ης Σεπτεμβρίου 2023 έως τις 22:00 το βράδυ της ίδιας μέρας, στις αναδασώσεις-χώρος αναψυχής Τσίγγλας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα