Γιατροί Χωρίς Σύνορα προς κυβέρνηση: Ανακριβείς οι πληροφορίες για το ΚΥΤ στη Λέσβο

Γιατροί Χωρίς Σύνορα προς κυβέρνηση: Ανακριβείς οι πληροφορίες για το ΚΥΤ στη Λέσβο
Στιγμιότυπο από τον νεο καταυλισμό φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ Λέσβου Eurokinissi

Η οργάνωση καλεί το υπουργείο Μετανάστευσης "να φροντίσει την άμεση μεταφορά των ανθρώπων, που ζουν υπό απάνθρωπες συνθήκες, σε ασφαλές μέρος".

«Ανακριβείς, αλλά όχι παντελώς ανυπόστατες» χαρακτηρίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης που αποδίδονται σε μέλος της οργάνωσης για αρουραίους που δαγκώνουν παιδιά στο προσωρινό ΚΥΤ της Λέσβου.

Όπως σημειώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε ανακοίνωσή τους, «σύμφωνα με τις ιατρικές μας ομάδες, αρουραίοι, σκορπιοί και φίδια δαγκώνουν παιδιά και ενήλικες -όχι στη Λέσβο- αλλά στο άλλο απάνθρωπο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στο Βαθύ, στη Σάμο».

Διευκρινίζουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η οργάνωση δεν έχει πληροφορίες για παρόμοια περιστατικά στη Λέσβο και ότι δεν έχει δηλώσει ποτέ κάτι τέτοιο δημοσίως. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι συνθήκες στη Λέσβο είναι αποδεκτές, καθώς και στον νέο καταυλισμό, οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να ζήσουν σε σκηνές μέσα στο χειμώνα χωρίς επαρκή ασφάλεια ή προστασία», προσθέτουν.

Η οργάνωση καταλήγει καλώντας το υπουργείο Μετανάστευσης «αντί να διορθώνει την ανακρίβεια αυτών των πληροφοριών για τη Λέσβο» να επικεντρωθεί «στην αλλαγή της απάνθρωπης πραγματικότητας που βιώνουν άντρες, γυναίκες και παιδιά που ζουν στους δύο καταυλισμούς» και να φροντίσει «για την άμεση μεταφορά αυτών των ανθρώπων σε ασφαλές μέρος».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα