Κορονοϊός: 7ήμερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο

Κορονοϊός: 7ήμερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο
Το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος σε καιρό κορονοϊού Eurokinissi

Ποια τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς σχετικά με όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τον εντοπισμό νέου στελέχους κορονοϊού.

Νέα μέτρα σχετικά με όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο ισχύουν από την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, μετά τον εντοπισμό νέου στελέχους κορονοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα στις 6 το πρωί, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά ημερών, αντί τριών ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα την Δευτέρα τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


 

Παγκόσμια ανησυχία για το νέο στέλεχος

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι βρίσκεται σε «στενή επαφή» με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με το νέο στέλεχος του κορονοϊού.

Η νέα παραλλαγή εξαπλώνεται πιο γρήγορα από την αρχική έκδοση, αλλά δεν πιστεύεται ότι είναι πιο θανατηφόρα.

Μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, η ίδια μετάλλαξη του ιού Covid-19 έχει επίσης εντοπιστεί στις Κάτω Χώρες, τη Δανία και την Αυστραλία, δήλωσε ο ΠΟΥ στο BBC.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η μετάλλαξη του ιού αντιδρά διαφορετικά στα εμβόλια.

Αυτό που οι επιστήμονες πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουν είναι ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο της νέας παραλλαγής – ιδίως εάν θα οδηγήσει σε αύξηση των περιπτώσεων σοβαρής ασθένειας Covid ή στην πραγματικότητα σε λιγότερες περιπτώσεις. Το άλλο μεγάλο ζήτημα είναι αν η νέα παραλλαγή θα είναι σε θέση να παρακάμψει την προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια Covid-19, τα οποία ήδη γίνονται στη Βρετανία και μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεγάλα τμήματα της νοτιοανατολικής Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, βρίσκονται κάτω από ένα νέο, αυστηρότερο επίπεδο περιορισμών σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ραγδαία εξάπλωση του ιού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα