Κορονοϊός: Η Πάτρα κινδυνεύει να γίνει Θεσσαλονίκη λόγω Αγ. Ανδρέα- Ποιοι νομοί είναι στο “κόκκινο”

Κορονοϊός: Η Πάτρα κινδυνεύει να γίνει Θεσσαλονίκη λόγω Αγ. Ανδρέα- Ποιοι νομοί είναι στο “κόκκινο”
Lockdown στην Πάτρα Eurokinissi

Η κυβέρνηση φοβάται ότι στην Πάτρα η γιορτή του Αγίου Ανδρέα θα γίνει λόγος υπερμετάδοσης. Επτά περιοχές της χώρας παρουσιάζουν υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού σε σχέση με τον πληθυσμό τους.

Το ενδεχόμενο η Πάτρα να γίνει… Θεσσαλονίκη, με έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού, λόγω της εορτής του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της πόλης, στις 30 Νοεμβρίου, τρομάζει την κυβέρνηση και τους ειδικούς.

Για αυτό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αφού ανακοίνωσε στο πλαίσιο του briefing την παράταση του lockdown σε όλη τη χώρα μέχρι την 7η Δεκεμβρίου, κάλεσε ιδίως τους Πατρινούς να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα ενόψει του Αγίου Ανδρέα.

Η Αχαΐα άλλωστε είναι μία από τις επτά περιοχές της χώρες, που εμφανίζουν πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού σε σχέση με τον πληθυσμό τους και όπου συνεπώς το επιδημιολογικό φορτίο αποτελεί πηγή ανησυχίας.

Πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους εμφανίζουν επίσης η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία και η Λέσβος. Υπενθυμίζεται ότι τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποιος θα επισκεφθεί νοσοκομεία της πόλης και θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς, τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη.

“Ιδίως για την πόλη της Πάτρας, ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται” τόνισε ο κ. Πέτσας.

“Κάνουμε έκκληση να μην γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή, λόγος υπερμετάδοσης” πρόσθεσε και κατέληξε: “Η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια, όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας.

Ο στόχος, παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021, με το καλό, να ανοίξει και πάλι μία νέα εποχή για τη χώρα μας.”

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Το μήνυμα στους Πατρινούς ενόψει του Αγίου Ανδρέα δείχνει βεβαίως και πως θα εορτασθούν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, εάν δεν υπάρξει εν τω μεταξύ αποσυμπίεση του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση θέλει να στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας, αλλά και ταυτόχρονα μήνυμα αυστηρής τήρησης των μέτρων από όλους, προκειμένου τις γιορτές να έχει επιστρέψει η χώρα σε μία σχετική κανονικότητα, αν και σε κάθε περίπτωση είναι σαφές πλέον ότι θα υπάρχουν περιορισμοί και κατά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα