Κρήτη: Σε κλειστό κολυμβητήριο φιλοξενούνται 70 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο

Κρήτη: Σε κλειστό κολυμβητήριο φιλοξενούνται 70 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο
Φωτογραφία αρχείου - Πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στην ακτή AP

Πενήντα άνδρες, 7 γυναίκες και 13 παιδιά εντοπίστηκαν την Κυριακή πάνω σε ιστιοφόρο σκάφος στα νοτιοδυτικά παράλια του νομού Χανίων. Υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορονοϊό.

Στο κλειστό κολυμβητήριο Χανίων στην περιοχή του Ακρωτηρίου φιλοξενούνται οι 70 μετανάστες που εντοπίσθηκαν την Κυριακή πάνω σε ιστιοφόρο σκάφος στα νοτιοδυτικά παράλια του νομού.

Πρόκειται για πενήντα άνδρες, επτά γυναίκες και δεκατρία παιδιά που σήμερα το πρωί υποβλήθηκαν σε διαγνωστικούς ελέγχους από την Κινητή Μονάδα Υγείας του ΕΟΔΥ για COVID-19. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Οι μετανάστες διαμένουν σε στεγασμένη αίθουσα που διαμορφώθηκε, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας. Στο χώρο τοποθετήθηκαν χημικές τουαλέτες και δύο ηλιακοί θερμοσίφωνες, ενώ την παροχή τροφής, νερού και των απαραίτητων ειδών υγιεινής έχουν εξασφαλίσει οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Χανίων. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στους μετανάστες δόθηκαν επίσης μάσκες και αντισηπτικά.

Η φιλοξενία των μεταναστών στο κλειστό κολυμβητήριο έγινε σε συνεννόηση με το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο οποίο ανήκει ο χώρος, και το Λιμεναρχείο Χανίων. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, «ο Δήμος Χανίων έλαβε αμέσως όλα τα μέτρα για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι. Αμέσως υπήρξε επικοινωνία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και την αρμόδια Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία».

Ο χώρος στο κλειστό κολυμβητήριο έχει αποκλειστεί με ειδική περίφραξη και η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους βρίσκονται σε υπηρεσία, λιμενικούς και αστυνομικούς, υγειονομικούς, υπαλλήλους του Δήμου και σε μέλη των εθελοντικών ομάδων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα