Σχολεία: Πόσοι μαθητές ήταν θετικοί στον κορονοϊο την πρώτη βδομάδα λειτουργίας

Σχολεία: Πόσοι μαθητές ήταν θετικοί στον κορονοϊο την πρώτη βδομάδα λειτουργίας
Τεστ σε σχολείο Eurokinissi

Περισσότερα από 30.000 κρούσματα εντοπίστηκαν σε μαθητές την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά την εορταστική περίοδο.

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων εντοπίστηκαν 33.194 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας “Κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων εντοπίστηκαν 10.414 λιγότεροι μαθητές ηλικίας 4-18 ετών θετικοί στον κορονοϊό, απ’ ό,τι την τελευταία εβδομάδα των διακοπών των Χριστουγέννων (από 43.608 θετικά κρούσματα μαθητών μείωση σε 33.194), και παρά το γεγονός ότι τα τεστ σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αυξήθηκαν ραγδαία την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων”.

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μάκρη ανέφερε “Σε σύνολο 31.000 εν δυνάμει κρουσμάτων τα 6.500 εντοπίστηκαν στα σελφ τεστ της Πέμπτης και ενδεχομένως να οφείλονται σε ενδοσχολική διασπορά. Όλα τα υπόλοιπα προήλθαν μετά από τις διακοπές, άρα ο λόγος της νόσησης δεν ήταν η σχολική δραστηριότητα”.

Επιπλέον τόνισε ότι “Ακόμη και εάν επιβεβαιωθεί ότι και τα 31.000 είναι κρούσματα κορονοϊού – αφού το αποτέλεσμα του self test ακολουθήσει rapid ή PCR – δεν είναι ανησυχητικό καθώς μιλάμε για τον έλεγχο ενός πληθυσμού 1,6 εκατ. ανθρώπων, δηλαδή περίπου 2%”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα