Emirates: Εκατομμύρια επιβάτες και εμπορεύματα ο απολογισμός των 25 χρόνων παρουσίας της στην Ελλάδα

Emirates: Εκατομμύρια επιβάτες και εμπορεύματα ο απολογισμός των 25 χρόνων παρουσίας της στην Ελλάδα
emirates

Η αεροπορική εταιρεία των ΗΑΕ γιορτάζει την πολυετή, επιτυχημένη παρουσία της στη χώρα μας.

Με ένα ιδιαίτερα «πλούσιο» απολογισμό σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, γιορτάζει τα 25 χρόνια παρουσίας της στη χώρα μας η αεροπορική εταιρεία Emirates.

Από την πρώτη του πτήση το 1996 στην Αθήνα, ο κορυφαίος αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει μεταφέρει πάνω από 4,5 εκατομμύρια επιβάτες, εκατομμύρια τόνους φορτίου, έχει συμβάλει με 79 εκατ. ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας, ενώ αυτή τη στιγμή απασχολεί σε διάφορες θέσεις 280 Έλληνες.

emirates

Η Emirates είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που εξυπηρετεί απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ντουμπάι. Το Μάρτιο του 2017, η Emirates πρόσθεσε τη σύνδεση της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη και το αεροδρόμιο του Νιούαρκ, που αποδείχθηκε δημοφιλές δρομολόγιο για τους Έλληνες ταξιδιώτες, καθώς ήταν η μόνη απευθείας, καθημερινή και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου πτήση που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ. Η αεροπορική εταιρεία πραγματοποιεί καθημερινή πτήση μεταξύ Αθήνας και Ντουμπάι.

Εκτός από τις επιβατικές πτήσεις, η Emirates διαθέτει επίσης μια εξαιρετική υποδομή μεταφορών εμπορευματικών φορτίων μέσω της Emirates SkyCargo. Η Emirates δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να εξάγουν ελληνικά προϊόντα, όπως ανταλλακτικά πλοίων, ηλεκτρονικά, φαρμακευτικά προϊόντα και τοπικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, φράουλες και γιαούρτια μέσω του κόμβου της στο Ντουμπάι.

Το 2019, η Emirates μετέφερε πάνω από 10.800 τόνους φορτίου από και προς την Αθήνα, ενώ ατά τη διάρκεια της προσωρινής αναστολής των επιβατικών υπηρεσιών μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης λόγω της πανδημίας, η Emirates επέτρεψε την απρόσκοπτη εξαγωγή ελληνικών αλιευτικών προϊόντων στις ΗΠΑ, μέσω των απευθείας επιβατικών πτήσεων από Αθήνα προς Ντουμπάι, με πτήσεις επόμενης μέρας από Ντουμπάι προς Νέα Υόρκη. Στο διάστημα αυτό, διακινήθηκαν περισσότεροι από 1.200 τόνοι ψαριών. Το διμερές εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ ανήλθε στα 298 εκατ. ευρώ το 2020, με τις εξαγωγές από την Ελλάδα να αντιπροσωπεύουν το 78% του συνολικού εμπορίου.

Σήμερα, η Emirates έχει ήδη αποκαταστήσει το 90% του δικτύου της και αυτή τη στιγμή πετά σε περισσότερους από 120 προορισμούς. Η αεροπορική εταιρεία στοχεύει να αποκαταστήσει μέχρι το τέλος του έτους το 70% των επιπέδων χωρητικότητας πριν από την πανδημία. Για να υποστηρίξει την ταχεία ανάκαμψη, η Emirates έχει ανακοινώσει σχέδια ενίσχυσης του επιχειρησιακού δυναμικού της με την πρόσληψη περισσότερων από 6.000 υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων 3.000 μελών πληρώματος καμπίνας που θα εδρεύουν στο κέντρο της στο Ντουμπάι.

«Είναι μεγάλη μας τιμή που συμπληρώσαμε 25 χρόνια σταθερής παρουσίας στην Ελλάδα. Όλα αυτά τα χρόνια, το παγκόσμιο δίκτυο της Emirates βοήθησε τους Έλληνες ταξιδιώτες να επισκεφθούν προορισμούς και να συνδεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο εξωτερικό, και συνέβαλε στη διασύνδεση των ελληνικών επιχειρήσεων με αγορές σε περισσότερες από 80 χώρες σε έξι ηπείρους. Παρά το σημαντικό αντίκτυπο που είχε η πανδημία στον τομέα των αερομεταφορών, ανακάμπτουμε και εντείνουμε τις δραστηριότητές μας για να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια. Όχι μόνο έχουν αυξηθεί οι κρατήσεις στις υπηρεσίες μας προς το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη, αλλά βλέπουμε επίσης μια σταδιακή επιστροφή στα μακρινά ταξίδια καθώς τα σύνορα ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά, για παράδειγμα στην Αυστραλία, όπου πολλοί Έλληνες έχουν φίλους και συγγενείς», δήλωσε ο Khalid Al Zarooni, Country Manager της Emirates για την Ελλάδα»

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε: «Από την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου μας το 2001 έως και σήμερα, η Emirates είναι ένας από τους πλέον πολύτιμους συνεργάτες μας με εξαιρετικά σημαντική συμβολή στη διασυνδεσιμότητα του αεροδρομίου μας, της πόλης και της χώρας μας. Εκτός από τη μεγάλη σπουδαιότητα των σύνδεσης με το Dubai, είναι επίσης η μόνη αεροπορική εταιρεία που μας συνδέει με τις Ηνωμένες Πολιτείες με πτήσεις της καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προσφέροντας στους επιβάτες το ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου αεροπορικό προϊόν της».

emirates

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα