Κορονοϊός: Τα νέα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα

Κορονοϊός: Τα νέα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα

Με πρόστιμο ως 50.000 ευρώ και αναστολή μέχρι και 90 μέρες θα τιμωρούνται οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που παραβαίνουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό. Τι περιλαμβάνει η νέα ΚΥΑ.

Κλιμακωτά πρόστιμα από 1000 έως και 50.000 ευρώ και αναλυτικές οδηγίες για όλες τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν ή παραβιάζουν τους κανόνες για την προστασία από τον κορονοϊό περιλαμβάνει η νέα ΚΥΑ του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρονται τα νέα πρόστιμα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που παραβιάζουν τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας από την Covid-19 και που καθορίζει ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών & μεταφορών, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

ADVERTISING

Συγκεκριμένα:

-ενιαιοποιούνται κι εξορθολογίζονται τα πρόστιμα ώστε να εξυπηρετούν το σκοπό για τον οποίο θεσπίστηκαν, δηλαδή την προάσπιση της δημόσιας υγείας και τη διατήρηση των κεκτημένων από τη συλλογική προσπάθεια των πολιτών, χωρίς να είναι εξοντωτικά για τις επιχειρήσεις,

-τιμωρούνται όσοι είναι υπότροποι,

-προβλέπεται αναδρομική ισχύ ώστε να μην ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ειδικότερα, προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα από 1.000 ως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από 15 - 90 ημέρες ως εξής:

-15 μέρες αναστολή λειτουργίας στην πρώτη παράβαση,

-30 ημέρες στη δεύτερη

-90 μέρες στην τρίτη παράβαση αν γίνεται εντός τριμήνου

- 60 αν γίνεται εντός εξαμήνου.

Ολόκληρη η ΚΥΑ:

Page: /
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, άρση μέτρων, Covid-19, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Εργασίας
SHARE:

24Media Network