Καιρός: Τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια

Καιρός: Τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Βελτιώνεται ο καιρός από την Πέμπτη και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία. Η πρόγνωση του καιρού από το διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Τοπικές βροχές έως και την Τρίτη στα ανατολικά και νότια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά . Από την Πέμπτη βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα
  • Θερμοκρασία σε επίπεδα λίγοι κάτω από τα κανονικά. Αλλά από την Πέμπτη θα ανέβει.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ και την Τρίτη τοπικά τα 7 με 8 με εξασθένηση

Σήμερα Δευτέρα στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο κυρίως τις πρωινές ώρες και στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου από το απόγευμα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 6 τοπικά 7, και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ.

Καιρός Τρίτη

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί και οι βροχές θα περιοριστούν τη νύχτα στη νότια νησιωτική χώρα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το πρωί στα νοτιοδυτικά θαλάσσια – παραθαλάσσια και το βράδυ στην περιοχή του Καστελόριζου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.


Καιρός Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τιςπρωινές ώρες.


Καιρός Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός. Το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.


Kαιρός Παρασκευή

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.


Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 11 με 14 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή λίγο κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Kαιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα