Ακυρώνονται πτήσεις, νεκρώνουν τα αεροδρόμια

Ακυρώνονται πτήσεις, νεκρώνουν τα αεροδρόμια

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων. Μικροκομματικά παιχνίδια και σκοπιμότητες επιρρίπτει το υπουργείο Μεταφορών στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Επίθεση και στη ΝΔ. Τι ανακοίνωσε η Aegean και η Οlympic Air

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μετά την απόφαση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα έχουν τη μορφή 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν εξαγγείλει 24ωρες απεργίες για την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, από τις 00:01 έως τις 23:59, ενώ τις ημέρες αυτές δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια. Την ίδια στιγμή πρόγραμμα ακυρώσεων όλων των πτήσεών τους ανακοίνωσαν η Aegean και η Olympic Air, ζητώντας από τους επιβάτες τους να είναι σε επικοινωνία με τις εταιρείες για όλα τα νεότερα.

Ωστόσο, μετά και την συνάντηση των σωματείων εναέριας κυκλοφορίας με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών έχει ξεσπάσει πόλεμος ανακοινώσεων.

Το υπουργείο Μεταφορών σημειώνει ότι οι ελεγκτές απειλούν με ομηρία χιλιάδες  ταξιδιώτες, ενώ προκαλούν προβλήματα στην οικονομία, “απλώς για να «υπηρετήσουν» μικροκομματικά παιγνίδια και σκοπιμότητες”.

Παράλληλα, και σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών “όταν ο υπουργός ρώτησε για τα αιτήματα του κλάδου η απάντηση που έδωσαν ήταν:

1ον ότι δεν έγινε διαβούλευση και

2ον ότι πιάστηκαν εξαπίνης.

Σε δεύτερη επιβεβαιωτική ερώτηση αν αυτά είναι τα αιτήματα του κλάδου και εάν έχουν να αναφέρουν συγκεκριμένα θέματα, η απάντηση ήταν ότι «αυτά είναι…»

Η απάντηση του Υπουργού ήταν ότι εφόσον δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα, μετά τα όσα έχουν γίνει, η απεργία έχει κομματικά κίνητρα”.

Κατά το υπουργείο “η επιβεβαίωση ήρθε λίγο αργότερα, όταν το Σωματείο Ελεγκτών εξέδωσε δελτίο τύπου για τη συνάντηση και σχεδόν ταυτόχρονα το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «προτρέπει» τους ελεγκτές να μην απεργήσουν.

Αναρωτιόμαστε εάν ενημέρωσε το σωματείο το γραφείο τύπου της ΝΔ ή όχι.

Οι μάσκες έπεσαν. Τα πρόσωπα, οι κομματικές στοχεύσεις και οι επιδιώξεις  φάνηκαν πλέον καθαρά.

Αν οι ελεγκτές θέλουν διάλογο, η πόρτα του Υπουργείου, ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή.

Για να δοθούν διαβεβαιώσεις, πρέπει να διατυπωθούν αιτήματα. Όταν σκεφθούν να τα διατυπώσουν, είτε μόνοι τους είτε σε συνεργασία με τη ΝΔ, θα απαντηθούν, για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις”, ενώ καταλήγει σημειώνοντας: “Αν αυτά τα αιτήματα ή οι ενστάσεις είναι σε επίπεδο πολιτικής , όπως αυτό που δήλωσαν στο Κοινοβούλιο, ότι δεν έχουν πρόβλημα η Αεροναυτιλία να είναι Α.Ε. , προφανώς δεν θα συμφωνήσουμε για λόγους εθνικού και δημόσιου συμφέροντος. Αν είναι συγκεκριμένα και δεν είχαν την «ικανότητα» να τα διατυπώσουν στη χθεσινή συνάντηση, τους περιμένουμε σήμερα το πρωί είτε με ανακοίνωση είτε στο Υπουργείο. Διαφορετικά: «χαιρετισμούς στην ηγεσία της ΝΔ»”.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ σε ανακοίνωσή της εξέφρασε επιφυλάξεις για τον νόμο σημειώνονοντας: «Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε στη Βουλή τις έντονες επιφυλάξεις της για την ψηφισθείσα από την κυβερνητική πλειοψηφία αναδιάρθρωση της Υ.Π.Α.

Οι επιφυλάξεις αυτές, όμως, δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Οι κινητοποιήσεις αυτές πλήττουν τον τουρισμό και κάνουν κακό στην ελληνική οικονομία.

Η Νέα Δημοκρατία, ως η υπεύθυνη πολιτική δύναμη, που με τη Συμφωνία Αλήθειας θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, επιθυμεί από τους εργαζόμενους να βάλουν πάνω απ’ όλα το εθνικό καλό».

Έκκληση του υπουργείου Τουρισμού για αναστολή της απεργίας

Η πραγματοποίηση της  εξαγγελθείσας τετραήμερης απεργίας των  ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα, δεν δικαιολογείται ως προς τη διάρκειά της  και τη χρονική περίοδο που αποφασίστηκε και θέτει σε κίνδυνο τον ελληνικό τουρισμό, αναφέρει το υπουργείο Τουρισμού σε ανακοίνωσή του.    

Το υπουργείο  κάνει έκκληση για την άμεση αναστολή της απεργίας, καθώς όπως αναφέρει, “τορπιλίζει την εξαιρετική πορεία της τουριστικής κίνησης τον μήνα Οκτώβριο, εγκλωβίζει  χιλιάδες τουρίστες στη χώρα μας, οδηγεί  σε μαζικές ακυρώσεις πτήσεων και τουριστικών αφίξεων, φέρνει σε αδιέξοδο τον τουριστικό κλάδο, θίγει τα συμφέροντα των επαγγελματιών, δυσφημίζει την Ελλάδα στο εξωτερικό και κάνει τεράστια ζημιά στην εθνική μας οικονομία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα