Δώρα Ζέμπερη: Να συνεχιστούν οι έρευνες ζητούν οι συγγενείς της

Δώρα Ζέμπερη: Να συνεχιστούν οι έρευνες ζητούν οι συγγενείς της
Ο 58χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για την δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Οι συγγενείς της 32χρονης εφοριακού υποστηρίζουν πως το έγκλημα συνδέεται με κάποιο υπηρεσιακό ζήτημα, ζητώντας να συνεχιστεί η έρευνα της υπόθεσης.

Την πεποίθηση ότι η Δώρα Ζέμπερη δεν μπορεί να δολοφονήθηκε με τέτοιο βίαιο τρόπο μόνο και μόνο για 5 ευρώ, εξέφρασαν οι συγγενείς της 32χρονης εφοριακού, αυτή τη φορά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Για ακόμη μια φορά υποστήριξαν πως το έγκλημα θα πρέπει να συνδέεται με κάποιο υπηρεσιακό ζήτημα, ζητώντας να συνεχιστεί η έρευνα της υπόθεσης.

«Το παιδί το σκότωσαν από υπόθεση της δουλειάς. Ο δολοφόνος κατηγόρησε γνωστό μεγαλοδικηγόρο ότι τον πλήρωσε για να τη σκοτώσει. Τι κάνατε με αυτό; Φέρτε εδώ τους πραγματικούς δολοφόνους. Αυτός είναι πιόνι! Εγώ πιστεύω ότι στη δουλειά της ξέρουν!» είπε γεμάτος ένταση ο πατέρας της γυναίκας, ισχυριζόμενος πως οι υποθέσεις της λίστας Λανγκαρντ που χειριζόταν η κόρη του ήταν αυτές που την οδήγησαν στο θάνατο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αδελφός του θύματος ο οποίος κατά την κατάθεση του, σχολίασε: “Εγώ αυτό δεν το βλέπω ληστεία, το βλέπω δολοφονία. Τη χτύπησε πισώπλατα ενώ έφευγε. Αυτό πως το βλέπετε; Δεν ήταν ακαριαίος ο θάνατος, βρέθηκε 100 μέτρα παρακάτω. Μόνος του τι έκανε, αλλά δε νομίζω ότι το έκανε για 25 ευρώ. Η εμφάνιση της Δώρας δεν προϊδεάζει για πολλά χρήματα. Μέσα στο νεκροταφείο υπήρχαν πιο εύκολοι στόχοι, όπως γιαγιαδες που μπορεί να έχουν ένα χρυσαφικό ή μια σύνταξη”. Αντίστοιχες από εις κατέθεσαν στο δικαστήριο η μητέρα, η αδελφή και μια γειτόνισσα της Δώρας Ζέμπερη που δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο Εμμ. Σοροπίδης να την παρακολουθούσε καιρό πριν το έγκλημα.

Ωστόσο, τα στελέχη της ΔΟΥ στην οποία υπηρετούσε το θύμα κατέθεσαν μια διαφορετική πραγματικότητα. Τόσο ο προϊστάμενος της Δώρας Ζέμπερη όσο και συνάδελφοί της κατέθεσαν ότι αν και είχε αναλάβει υποθέσεις με μεγάλα ποσά, ήταν σχετικά απλές, δίχως μεγάλες δυσκολίες. Μάλιστα, ο προϊστάμενος της 32χρονης τόνισε πως «εγώ είχα απειληθεί για υποθέσεις, οι ελεγκτές μου όχι».

“Υπήρχε η πρόθεση να σκοτώσει”

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε και ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, που συνέταξε την έκθεση νεκροψίας νεκροτομής. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο, ο θάνατος της 32χρονης προήλθε από τις κακώσεις στο θώρακα. «Δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά επιβεβαιώνω όσα αναφέρω στην έκθεση μου. Ήταν επικεντρωμένα. Οπωσδήποτε υπήρχε βιαιότητα και μορφολογικά και τοπογραφικά ήταν όλα συγκεντρωμένα στο θώρακα και την καρδιά. Το που τοποθετούνται τοπογραφικά τα χτυπήματα δείχνει ότι υπήρχε η πρόθεση να σκοτώσει. Γνωρίζουμε ότι όταν χτυπάς στο θώρακα μπορεί να αποβεί θανατηφόρο» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εμμανουήλ Σοροπίδης, ο οποίος δεν προσήλθε στο δικαστήριο αλλά θέλησε να παραμείνει στις φυλακές όπου κρατείται, έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε δυο φορές ισόβια κάθειρξη.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα