Freedom Pass: 150 ευρώ στους 18-25 ακόμα και με μια δόση – Η εφαρμογή για το πιστοποιητικό

Freedom Pass: 150 ευρώ στους 18-25 ακόμα και με μια δόση – Η εφαρμογή για το πιστοποιητικό

Μία δόση εμβολίου θα είναι αρκετή ώστε να καταβάλλονται στους νέους ηλικίας 18-25 ετών τα 150 ευρώ. Τι προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ποια η διαδικασία.

Τη διαδικασία και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η καταβολή των 150 ευρώ στους νέους ηλικίας 18-25 ετών που θα εμβολιάζονται για τον κορονοϊό προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η εν λόγω τροπολογία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ρυθμίσεις για τον έλεγχο της εγκυρότητας του πιστοποιητικού COVID, το Freedom Pass, την ψηφιακή έκδοση ιατρικών βεβαιώσεων, καθώς και την εφαρμογή “myHealth”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, για την καταβολή των 150 ευρώ, απαιτείται η πρώτη δόση του εμβολίου από τους νέους ηλικίας 18-25 ετών, είτε απλά ο εμβολιασμός με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Οι δικαιούχοι, που θα έχουν λάβει τη μία δόση, θα μπορούν να προμηθεύονται ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η οποία θα εκδίδεται ειδικά για τον συγκεκριμένο σκοπό από πιστωτικό ίδρυμα.

Για τη λήψη της, κάθε δικαιούχος θα πρέπει να συνδέεται στο gov.gr με τους κωδικούς του Taxisnet και να κάνει αίτηση για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ποσού σε αυτή, συμπληρώνοντας τον ΑΜΚΑ και τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Πώς θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα 150 ευρώ – “Μπλόκο” στη μεταφορά του ποσού

Εν συνεχεία, αφού θα πραγματοποιεί την αίτησή, στην τράπεζα του δικαιούχου θα διαβιβάζονται τα στοιχεία του (όνομα, επώνυμο, e-mail, αριθμός κινητού τηλεφώνου) που απαιτούνται για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, η οποία θα παραμένει ενεργοποιημένη ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, ενώ σε περίπτωση που υπάρχει υπόλοιπο, αυτό θα επιστρέφεται στο Ελληνικό Δημόσιο και θα αποκλείεται η αναζήτησή του από τον δικαιούχο.

Η χρησιμοποίηση της εν λόγω κάρτας θα γίνεται αποκλειστικά για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών, ενώ δεν επιτρέπεται η μεταφορά των χρημάτων σε τρίτο πρόσωπο πλην του δικαιούχου.

Εφαρμογή για τον έλεγχο της εγκυρότητας του πιστοποιητικού Covid

Παράλληλα, η τροπολογία προβλέπει την ανάπτυξη ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για τα κινητά, προκειμένου να ελέγχεται η εγκυρότητα του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid-19 της ΕΕ, όπως και των βεβαιώσεων εμβολιασμού ή ισοδύναμου πιστοποιητικού από τρίτες χώρες, μέσω της σάρωσης κωδικού QR.

Η εφαρμογή θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από ιδιοκτήτες ή νόμιμους εκπροσώπους ή υπαλλήλους επιχειρήσεων εστίασης, προβολής κινηματογραφικών ταινιών, κέντρων διασκέδασης, ζωντανών θεαμάτων ή ακροαμάτων, λοιπών παραστατικών τεχνών, όπως και κάθε είδους πολιτιστικών, αθλητικών ή εορταστικών εκδηλώσεων και εμπορικών εκθέσεων που γίνονται και διοργανώνονται σε κλειστούς ή υπαίθριους χώρους. Κατά τη σάρωση του κωδικού QR, θα εμφανίζονται αποκλειστικά το ονοματεπώνυμο του φυσικού προσώπου και η ένδειξη εγκυρότητας, γνησιότητας ακεραιότητας ή μη του πιστοποιητικού.

Δείτε ολόκληρη την τροπολογία:

https://www.news247.gr/download/5855//200000/tropologia.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα