Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιαριστήκαμε την Ευρωπαϊκή Μέρα χωρίς αυτοκίνητο – Ουρές στον Κηφισό

Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιαριστήκαμε την Ευρωπαϊκή Μέρα χωρίς αυτοκίνητο – Ουρές στον Κηφισό
Κίνηση στους δρόμους InTime

Την ώρα που σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις το κέντρο κλείνει και τα αυτοκίνητα μένουν στα γκαράζ, εμείς μένουμε "κολλημένοι" στη Λεωφόρο Κηφισού.

Σε καλύτερες συνθήκες από τις χθεσινές διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στου δρόμους της Αθήνας το πρωί της Πέμπτης. Ωστόσο, τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε σήμερα, καθώς σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους της πόλης η κίνηση είναι αυξημένη, με πυκνή ροή οχημάτων και σημαντικές καθυστερήσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Λεωφόρο Κηφισού, όπου μάλιστα λίγο μετά τις 8 π.μ. δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων.

Συγκεκριμένα, στην κάθοδο, υπάρχει μποτιλιάρισμα που ξεκινά από τη Μεταμόρφωση και εκτείνεται μέχρι το ύψος των ΚΤΕΛ. Στο ρεύμα της ανόδου η κατάσταση είναι βελτιωμένη, αλλά υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις από το Περιστέρι μέχρι τις Τρεις Γέφυρες.

Με καθυστερήσεις διεξάγεται η διέλευση των οχημάτων κι από το ένα ρεύμα της Λεωφόρου Αθηνών, ενώ πυκνή ροή οχημάτων παρατηρείται και στη Λεωφόρο Κηφισίας.


Όλα αυτά, την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς αυτοκίνητο, όπου σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, οι κεντρικοί δρόμοι κλείνουν και τα αυτοκίνητα μένουν στα γκαράζ. Εδώ, κολλάμε στον Κηφισό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο – Τι είναι, πότε ξεκίνησε

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000. Στον εορτασμό συμμετέχουν 1500 πόλεις της Ευρώπης και 4 του Καναδά.

Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους.

Στη χώρα μας, από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 1.500.000 νέα αυτοκίνητα, επιβαρύνοντας κατά 80% την ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά τους θερμούς μήνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Greenpeace, την πρωτιά σε υψηλά επίπεδα μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα κρατά η Θεσσαλονίκη, δεύτερη είναι η Αθήνα και ακολουθούν Λάρισα και Πάτρα.

Σχετικές μελέτες του τμήματος Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών έδειξαν ότι αν τα μέσα επίπεδα των μικροσωματιδίων στην Αθήνα ήταν κάτω από 20 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, αντί των 52,12 που είναι τώρα, θα είχαμε 5.066 λιγότερους θανάτους κάθε χρόνο. Επιπλέον, μια τέτοια μείωση θα αύξανε το προσδόκιμο ζωής σχεδόν κατά ένα χρόνο για κάθε κάτοικο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις`

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα