Κορονοϊός: Πέθανε αγοράκι 37 ημερών στο Παίδων

Το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
Το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού EUROKINISSI

Κατέληξε βρέφος, που νοσηλευόταν περίπου 2 εβδομάδες διασωληνωμένο στο Νοσοκομείων Παίδων Αγλαϊα Κυριακού.

Μια δραματική καταγραφή περιλαμβάνεται στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, καθώς μεταξύ των ανθρώπων που κατέληξαν από κορονοϊό, βρίσκεται και ένα μόλις 37 ημερών αγοράκι.

Το βρέφος δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, εμφάνισε έντονα συμπτώματα λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, ενώ παρουσίασε και αναπνευστικά προβλήματα. Βρέθηκε θετικό στον κορ0νοϊό μόλις 20 ημερών και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στη μονάδα Covid του νοσοκομείου Παίδων.

Ως αιτία θανάτου σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από Covid.

Πρόκειται για το νεαρότερο θύμα της επιδημίας, είναι το δεύτερο παιδί μετά το κορίτσι που 'χε καταλήξει στην Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί κόλλησε τον ιό από μέλη της οικογένεια του καθώς υπήρξε έντονη ενδοοικογενειακή διασπορά.

Το συγκεκριμένο βρέφος είχε προβληματίσει τις υγειονομικές αρχές λόγω της τροπής που πήρε η υγεία του εξαιτίας της προσβολής του από τον ιό, καθώς σπάνια η νόσος έχει σοβαρή επίπτωση σε τόσο μικρές ηλικίες. Μάλιστα είχε αναφερθεί και ο Υπουργός Υγείας στο συγκεκριμένο περιστατικό, δείχνοντας την αγωνία των υγειονομικών αρχών από τις αιφνιδιαστικές εκφάνσεις του ιού.

Συνολικά ελάχιστα είναι τα παιδιά τα οποία νοσηλεύονται λόγω του ιού και αυτή τη στιγμή κανένα παιδί δεν είναι διασωληνωμένο.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου "Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού"

Τη μάχη για τη ζωή έχασε το βρέφος 37 ημερών που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη &  Αγλαΐας Κυριακού» , με διάγνωση covid-19. Πρόκειται για το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. «Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία- νεκροτομή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου «Παναγιώτη &  Αγλαΐας Κυριακού», στην οποία σημειώνονται όλα τα στάδια της νοσηλείας του.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το αγοράκι με ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε θετικό στην COVID-19, σημειώνεται και προστίθεται: Αρχικά νσηλεύτηκε  στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου έως τις 18 Φεβρουαρίου, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του  Νοσοκομείου «Παναγιώτη &  Αγλαΐας Κυριακού». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Νοσοκομείου, «παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και διασωληνώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου. Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS, στις 22 Φεβρουαρίου τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους. Το νεογνό κατέληξε στις 7 Μαρτίου και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE: