LIVE εικόνα: Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

LIVE εικόνα: Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου
Στιγμιότυπο από τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη Menelaos Myrillas / SOOC

Σε εξέλιξη η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση την παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη. Πού πραγματοποιούνται μαθητικές παρελάσεις.

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον της προέδρου της δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου για το “ΟΧΙ”.

Τα πεζοδρόμια στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου γέμισαν ήδη με ελληνικές σημαίες και άτομα κάθε ηλικίας, ενώ οι χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν έχουν για σύμμαχο τον καλό καιρό.

Η παρέλαση θα διαρκέσει μία ώρα και όσοι την παρακολουθήσουν θα πρέπει να φοράνε μάσκα.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ ‘ Σώματος Στρατού, ενώ υπήρξε ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Έπειτα, η κ. Σακελλαροπούλου διένυσε απόσταση πεζή έως τις εξέδρες των επισήμων επί της οδού Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να παρακολουθήσει από κοντά την 60λέπτη στρατιωτική παρέλαση.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠτΔ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΗΡΩΟ ΤΟΥ Γ' ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 INTIME


Το “παρών” στην παρέλαση εκτός από την ΠτΔ και τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού, Νίκο Παναγιωτόπουλο, δίνουν και άλλα μέλη της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. Μεταξύ άλλων, βρίσκονται οι: Πρέσβης Βρετανίας, Μάθιου Λοτζ, Υπουργός Άμυνας Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης, ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου.

Ο Στράτος Σιμόπουλος εκπροσωπεί την προεδρία της Ελληνικής Βουλής. Επίσης, στην παρέλαση το παρών δίνουν και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των κομμάτων, του Στρατού και της ΕΛΑΣ: Νίκος Χριστοδουλάκης για το ΚΙΝΑΛ, Σωκράτης Φάμελλος για τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, αρχηγός ΕΛΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης, καθώς και οι πρυτάνεις του ΠΑΜΑΚ και του ΑΠΘ.

Σημειώνεται ότι μετά τη λήξη της παρέλασης αλεξιπτωτιστές θα πραγματοποιήσουν άλμα ακρίβειας ενώπιον της ΠτΔ, όπου και θα της παραδώσουν την ελληνική σημαία.

Πού δεν θα παρελάσουν οι μαθητές

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που παρατηρείται σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας οδήγησε στην απόφαση να ακυρωθούν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, ακυρώνονται οι παρελάσεις σε Δράμα, Καβάλα, Ροδόπη και Έβρο, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ στη λίστα μπήκε και ο νομός Κιλκίς, όπου και εκεί δεν θα διεξαχθούν παρελάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, που επρόκειτο να διεξαχθεί την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου ακυρώθηκε λόγω της ημέρας πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις μαθητικές παρελάσεις στην Αθήνα

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η ΕΛΑΣ σήμερα λόγω της διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στους Δήμους του νομού Αττικής.

Στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά, η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους, θα διακοπεί ως εξής:

Στον Δήμο Αθηναίων (κεντρική παρέλαση), από τις 09.00 έως το τέλος της:

  • στη Λεωφόρο Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό·
  • στην Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό·
  • στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό·
  • στη Λεωφόρο Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου·
  • στην Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

Στον Δήμο Αθηναίων [Καθεδρικός Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών (Δοξολογία)], από τις 06:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων:

  • στη Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

Στη Λεωφόρο Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στον Δήμο Πειραιά, από τις 09.00 έως τις 14.00:

  • Στην 34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου.
  • Στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας.

ΤΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Τροποιήσεις γίνονται σήμερα και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς λόγω διεξαγωγής της μαθητικής παρέλασης στο Σύνταγμα.

Με εντολή της ΕΛΑΣ, ο σταθμός του Μετρό «Φιξ» θα κλείσει στις 8 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.

Επίσης, τα δρομολόγια του τραμ από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της παρέλασης, θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση στο Φιξ.

Αλλαγές θα υπάρξουν από τις 9:00 π..μ. έως και το τέλος της παρέλασης, στα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ που διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας, αλλά και από τα κέντρα άλλων δήμων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα