Lockdown: Κραυγή αγωνίας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών – “Στηρίξτε τις επιχειρήσεις”

Lockdown: Κραυγή αγωνίας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών – “Στηρίξτε τις επιχειρήσεις”
Κλειστά καταστήματα Eurokinissi

Γενναία στήριξη των επιχειρήσεων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζοντας πως "το τρίτο lockdown θα οδηγήσει σε λουκέτο μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις".

“Εδώ που φτάσαμε, απαιτείται πλέον γενναία στήριξη των επιχειρήσεων” σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά την ανακοίνωση νέων μέτρων από την κυβέρνηση που επαναφέρει την ολική παύση κάθε μορφής λειτουργίας του λιανεμπορίου.

Παράλληλα, τονίζει πως, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψή του, αποδεικνύοντας ότι το λιανεμπόριο είναι ένας ασφαλής κλάδος και προσθέτει ότι το πισωγύρισμα στη λειτουργία του δεν ήταν αρκετό για να ανακόψει τα άσχημα επιδημιολογικά δεδομένα, που επιδείνωσαν άλλες κοινωνικές δραστηριότητες.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση σημειώνεται: “Έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι το τρίτο lockdown θα οδηγήσει σε λουκέτο μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις και για να το αποφύγουμε, πρέπει προσεκτικά και στοχευμένα, να εφαρμόσουμε αμέσως ένα γιγαντιαίο πλάνο στήριξης, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Οι οικονομικές προτάσεις που έως σήμερα έχουμε καταθέσει, δεν είναι πλέον ικανές να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη που βιώνουν οι επιχειρήσεις. Είναι μονόδρομος να εφαρμόσουμε ταυτόχρονα με τα μέτρα προστασίας του ύψιστου αγαθού της υγείας, πρόσθετα μέτρα στήριξης που θα εξασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση των συμπολιτών μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όταν με το καλό ξεπεράσουμε την πανδημία, θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια ακόμα μια βαθιά οικονομική κρίση”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα