Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Νεμέα και Καβάλα

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Νεμέα και Καβάλα
ΝΑΥΠΛΙΟ-Φωτιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην παραλιακή οδό Ναυπλίου - Νέας Κίου κοντά στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αργολίδας ΡΕΑ . Έκαψε καλαμιές και λίγα δέντρα.(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) Eurokinissi

Η φωτιά στο Κούτσι Νεμέας ξέσπασε προχθές τη νύχτα αλλά φούντωσε χθες το μεσημέρι λόγων ανέμων-Μεγάλη έκταση έχει πάρει και μία πυρκαγιά στην Καβάλα-Οριοθετημένη η Ζάκυνθος και υπό μερικό έλεγχο η Αταλάντη

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Κούτσι Νεμέας που ξέσπασε τη νύχτα της Τετάρτης, όμως λόγω των ανέμων που εντάθηκε χθες το μεσημέρι πήρε μεγάλες διαστάσεις, δίχως να απειλήσει κατοικημένη περιοχή, ωστόσο δημιούργησε μία πολύ μεγάλη περίμετρο η φωτιά σε δασική και αγροτοδασική έκταση και σε δύσβατο σημείο.

Πλέον δεν υπάρχει ενιαίο πύρινο μέτωπο αλλά πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες εντός της περιμέτρου της φωτιάς. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο από χθες είναι κατά πολύ ενισχυμένες και συγκεκριμένα, 98 άντρες με 40 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 4 οχήματα ΟΤΑ.

Μεγάλη έκταση όμως έχει πάρει και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λιμνιά Καβάλας, επίσης χωρίς να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, όμως λόγω των ανέμων έχει ανοίξει πολύ η περίμετρος της φωτιάς που διατηρεί ενιαίο πύρινο μέτωπο. Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 47 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Οριοθετημένη είναι η μικρότερη πυρκαγιά της Νεμέας που ξέσπασε χθες σε αγροτοδασική έκταση στον αγροτικό συνεταιρισμό της περιοχής. Οριοθετημένη είναι επίσης η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Κοιλιωμένο Ζακύνθου στη νότια πλευρά του νησιού, σε πευκόφυτη δασική έκταση και σε δύσβατο σημείο, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην περιοχή Έξαρχος Αταλάντης Φθιώτιδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα