Σαρηγιάννης: “Θα φτάσουμε τους 900 διασωλημένους τη Μεγάλη Εβδομάδα”

Σαρηγιάννης: “Θα φτάσουμε τους 900 διασωλημένους τη Μεγάλη Εβδομάδα”

Εφιαλτικές οι προβλέψεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη. "Να ανοίξουν μόνο τα Λύκεια".

Τους 900 εκτίμησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης ότι θα φτάσουν οι διασωληνωμένοι τη Μεγάλη Εβδομάδα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως στην Αττική αναμένει μια μικρή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων την επόμενη εβδομάδα, λόγω του ανοίγματος του λιανεμπορίου και των διαδημοτικών μετακινήσεων, ωστόσο, τόνισε πως κάτι τέτοιο θα ήταν ανησυχητικό μόνο αν αυτή τάση συνεχιστεί και την μεθεπόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, προέβλεψε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, υπολογίζοντας ότι στις 28 Απριλίου θα έχουμε περίπου 900 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ.

Εν συνεχεία, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εξήγησε πως τα self test μπορούν να βοηθήσουν στην αναχαίτιση της πανδημίας, ενώ, ερωτηθείς για το αν τα θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία από την επόμενη Δευτέρα, είπε πως συμφωνεί μόνο με το άνοιγμα των Λυκείων καθώς ο χρόνος πιέζει και για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα