Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια για το νέο ασφαλιστικό

ΠΑΜΕ
ΠΑΜΕ EUROKINISSI

Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η οδός Πανεπιστήμιο από το ύψος της Ομήρου.

Άνοιξε η αυλαία των συνδικαλιστικών αντιδράσεων κατά του ασφαλιστικού νόμου που προωθεί η κυβέρνηση. Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν συγκεντρωθεί περίπου 300 διαδηλωτές.

Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η οδός Πανεπιστήμιο από το ύψος της Ομήρου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει απεργιακή κινητοποιήση στις 18 Φεβρουαρίου ενώ την ίδια μέσα το ΕΚΑ προχωρά σε 24ωρη απερφία.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα:

«- Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αποτελεί συνέχεια των μνημονιακών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010 – 2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%.

Διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με τον Ν4336/15 (τρίτο μνημόνιο). Δεν προβλέπεται εξαίρεση για καμία κατηγορία εργαζομένων.

Διατηρούνται οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ που αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%.

Το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πιθανή πλήρη κατάργησή του μελλοντικά. Ταυτόχρονα ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ στο σύστημα και τα 7 δις αποθεματικά που έχει το ΕΤΕΑΕΠ.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη για επιστροφή των πόρων που αφαιρέθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία, κατά την μνημονιακή περίοδο.

Διατηρούνται τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης του Νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν συμπληρώσει έως 30 χρόνια υπηρεσίας.

Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για καθιέρωση της 13ης και της 14ης σύνταξης, που περικόπηκε με τους προηγούμενους Νόμους του 2010-2012.

Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ, για μείωση των ορίων ηλικίας τους, ούτε για τους εκπαιδευτικούς που είχαν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις (Ν3075/02).»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ασφαλιστικό, Συλλαλητήριο
SHARE:

24Media Network