Thessaloniki Pride: Η συμπρωτεύουσα στα χρώματα του ουράνιου τόξου – Χιλιάδες στην πορεία Υπερηφάνειας

Thessaloniki Pride: Η συμπρωτεύουσα στα χρώματα του ουράνιου τόξου – Χιλιάδες στην πορεία Υπερηφάνειας
9ο Thessaloniki Pride Eurokinissi

Πλήθος κόσμου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για το 9ο Thessaloniki Pride. Φωταγωγήθηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξου ο Λευκός Πύργος.

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή εξελίσσεται το 9ο Thessaloniki Pride, το οποίο επέστρεψε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μετά από έναν και πλέον χρόνο λόγω των περιορισμών που υπήρχαν από τον κορονοϊό.

9ο Thessaloniki Pride InTime

InTime

InTime

Χιλιάδες κόσμου συμμετέχουν στην πορεία Υπερηφάνειας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μετά την ανάλογη συγκέντρωση στο πάρκο Ξαρχάκου (απέναντι από τη ΧΑΝΘ), τα άτομα που συμμετέχουν στο Thessaloniki Pride κατέβηκαν στο οδόστρωμα και ξεκίνησαν την πορεία προς τις οδούς Νικολάου Γερμανού, Τσιμισκή, Βενιζέλου και τη Λεωφόρο Νίκης.

Εν συνεχεία, θα καταλήξει στο Θέατρο Κήπου, όπου έχει προγραμματιστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Eurokinissi

Eurokinissi

Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης “ντύθηκαν” στα χρώματα του ουράνιου τόξου, κάτι που συνέβη και με τον Λευκό Πύργο σε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Eurokinissi

Με αφορμή τη σημερινή πορεία, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από τα social media, γράφοντας:Στο ερώτημα “Ποια κανονικότητα;” που θέτει το 9ο Thessaloniki Pride απαντούμε μια κανονικότητα με αγάπη και αποδοχή στην διαφορετικότητα. Ως δήμος Θεσσαλονίκης βρισκόμαστε αδιάλειπτα δίπλα στον θεσμό του Thessaloniki Pride και ενώνουμε την φωνή μας για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις”.

Eurokinissi

Με σύνθημα “ποια κανονικότητα” με τη διαρκή “καραντίνα” που αναγκάζονται να ζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, η πορεία καλεί τον κόσμο να αναρωτηθεί “σε ποια κανονικότητα θέλουμε να επιστρέψουμε; Σε αυτήν που τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ζουν σε μια διαρκή ‘καραντίνα’, όντας ελεύθερα να εκφραστούν μόνο στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους;”, όπως ανέφερε και η επίσημη ανακοίνωση ενόψει της πορείας.

SOOC

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “οι εκδηλώσεις του 9ου Thessaloniki Pride θα ενημερώσουν, θα προβληματίσουν, θα ψυχαγωγήσουν και θα προβάλουν τα ζητήματα που απασχολούν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Την κοινότητα που, μετά από 2 χρόνια απουσίας του Thessaloniki Pride στην πόλη λόγω πανδημίας, διψάει, για να νιώσει το απελευθερωτικό συναίσθημα του να βγει στο δημόσιο χώρο και να πάρει μέρος στο δημόσιο λόγο.

SOOC


Γι’ αυτό και η οργανωτική ομάδα του Thessaloniki Pride, οργάνωσε την εβδομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ υπερηφάνειας από 20 ως 25 Σεπτεμβρίου 2021 τηρώντας όπως είναι φυσικό τα υγειονομικά πρωτόκολλα και πάντα με σκοπό να βιώσουμε το απελευθερωτικό αυτό συναίσθημα και να επανενωθούμε μεταξύ μας με αποκορύφωμα τη μεγάλη πορεία υπερηφάνειας το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στην πλ. ΧΑΝΘ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα