Τουρισμός: Μέτρα στήριξης ζητούν οι ξενοδόχοι – “Χαμένοι” στις οδηγίες της Κομισιόν

Τουρισμός: Μέτρα στήριξης ζητούν οι ξενοδόχοι – “Χαμένοι” στις οδηγίες της Κομισιόν
Ξενοδοχείο στα Χανιά Eurokinissi

Την εξειδίκευση των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητούν οι ξενοδόχοι στα νησιά της Ελλάδας, ζητώντας άμεσα μέτρα στήριξης από την κυβέρνησης για να επαναλειτουργήσει ο τουρισμός.

Προβληματισμό και μία σειρά από ερωτήματα προκάλεσαν στους επαγγελματίες του τουρισμού και τους ξενοδόχους οι συστάσεις και οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επανεκκίνηση του τουρισμού για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τις συντεταγμένες της Κομισιόν, οι ξενοδόχοι τις υποδέχτηκαν εντοπίζοντας αρκετά θολά σημεία, γεννώντας ερωτηματικά ως προς την έμπρακτη και άμεση εφαρμογή τους, σε μία μάχη με τον χρόνο για να έχει ισχύ και αποτέλεσμα στην “καρδιά” της τουριστικής περιόδου. Μερικές από τις απορίες που απασχολούν από την Τετάρτη τους επαγγελματίες του τουρισμού είναι αν θα πρέπει να γίνονται τεστ, αν οι ταξιδιώτες θα μπαίνουν σε καραντίνα και αν τα ταξίδια θα είναι ασφαλή. Ερωτήματα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπάθησε να εξηγήσει, χωρίς ωστόσο να φαίνεται αν μπορούν να απαντηθούν άμεσα, στο χρονικό πλαίσιο που έχουν ορίσει οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στα ελληνικά νησιά για να αρχίσουν να τίθεται σε λειτουργία ο τουρισμός.  

Οι ξενοδόχοι ζητούν επιτακτικά εξειδίκευση, κωδικοποίηση και ανακοίνωση συγκεκριμένων και άμεσων μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση. Όπως αναφέρουν στις δηλώσεις τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων από τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, αυτό που περιμένουν από την πολιτεία είναι άμεσα μέτρα στήριξης και γενναίες παρεμβάσεις ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν. 

Συγκεκριμένα, ζητούν να μάθουν ποια θα είναι τα πρωτόκολλα λειτουργίας, πότε θα ανοίξουν, τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, καθώς και αν θα λυθούν τα ζητήματα των πτήσεων και της σύνδεσης της Ελλάδας με χώρες τουριστικών εισροών, αφού έχουν ήδη γίνει κρατήσεις που, χωρίς την επίλυση των προαναφερθέντων δεν θα έχουν καμία αξία.

Νωρίτερα, υπήρχε ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ενημέρωση σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναμένεται την Παρασκευή, ενώ το συνολικό πακέτο μέτρων θα ανακοινωθεί την άλλη εβδομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα