Τουρκία: Συγκεντρώνει μετανάστες στα παράλια για να τους στείλει στην Ελλάδα

Τουρκία: Συγκεντρώνει μετανάστες στα παράλια για να τους στείλει στην Ελλάδα
Βάρκα με μετανάστες από την Τουρκία φτάνει στη Λέσβο AP

Τους μετανάστες που οι Τούρκοι απομάκρυναν από τον Έβρο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΥΠ, τους έβαλαν σε καραντίνα και αρκετοί εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στα τουρκικά παράλια.

Επιμένει να τραβάει το σχοινί έναντι της Ελλάδας αλλά και της ΕΕ, το καθεστώς Ερντογάν, με τον ίδιο όμως πάντα αποτυχημένο αποτέλεσμα.

Όπως έχει προαναφερθεί από το News247.gr, ήδη από τα τέλη Μαρτίου οι ελληνικές Αρχές γνώριζαν τις προθέσεις της Τουρκίας να δοκιμάσει νέες προκλήσεις με κύματα μεταναστών που επιθυμεί να στείλει στην Ελλάδα και την Ιταλία με χρήση παλιών πλοίων που συγκεντρώνει στα τουρκικά παράλια.

Σημείο μηδέν αποτέλεσε η προσάραξη παλιού εμπορικού πλοίου στην Τζια που μετέφερε 193 μετανάστες και σύντομα οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν για τις προθέσεις των Τούρκων. Η δεύτερη φορά ήταν η αποτυχημένη απόπειρα προσέγγισης ενός τέτοιου πλοίου στο Αγαθονήσι, όπου εγκαίρως είχαν λάβει θέσεις σκάφη του Λιμενικού και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και το ανάγκασαν να επιστρέψει πίσω στην Τουρκία.

Τα τελευταία 24ωρα, οι ελληνικές Αρχές αντιλήφθηκαν μαζικές μεταφορές μεταναστών με λεωφορεία στα τουρκικά παράλια ώστε να ξεκινήσουν μαζικά τέτοιες ενέργειες. Πρόκειται για μετανάστες που η τουρκική Στρατοχωροφυλακή απομάκρυνε από τον Έβρο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΥΠ, μεταφέρθηκαν σε 14ημερη καραντίνα και αρκετοί εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στα τουρκικά παράλια με σκοπό να τους στείλουν στην Ελλάδα με σαπιοκάραβα.

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, αυτοί είναι όσοι ολοκλήρωσαν την περίοδο καραντίνας, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν πρόκειται για θετικούς ή αρνητικούς φορείς κορωνοϊού.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι εγκαίρως ενήμερη από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και κατ’ επέκταση έχουν ενημερωθεί αρμοδίως τόσο το Λιμενικό όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και η FRONTEX και λαμβάνονται ήδη μέτρα στο Αιγαίο, με πυκνές περιπολίες. Φυσικά ενήμερη είναι και η ΕΛ.ΑΣ. για την περίπτωση που τυχόν καταφέρει κάποιο τέτοιο σκάφος να προσεγγίσει ελληνικές ακτές, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα καραντίνας και σύλληψης βεβαίως των μεταναστών και των διακινητών τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα