Ξάνθη: O “βασιλιάς του καρναβαλιού” απάντησε για το κορονοπάρτι

Ξάνθη: O “βασιλιάς του καρναβαλιού” απάντησε για το κορονοπάρτι

Ο Παναγιώτης Γεωργίου, γνωστός και ως "Πειρατής του Θερμαϊκού", με δεκάδες εμφανίσεις στο καρναβάλι της Ξάνθης, εξήγησε σε τηλεοπτική δήλωση, τι συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη

Οι χθεσινοβραδινές απίστευτές εικόνες από την Ξάνθη, όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως “βούλιαξε” η πόλη σε ένα ξέφρενο πάρτι, παρά τους αυστηρούς κανόνες του Lockdown, προκαλούν απορία και προβληματισμό.

Ο Παναγιώτης Γεωργίου, μια “εμβληματική φιγούρα” της βορειοελλαδίτικης Αποκριάς, εμφάνιστηκε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ για να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη.

Κατά τον Π. Γεωργίου, η παρουσία των Ξανθιωτών σε κεντρική πλατεία της πόλης, με ξέφρενο χορό και βεγγαλικά, συνέβη” με την πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας”, ενώ σύμφωνα και πάλι με τον ίδιο, δεν υπήρξε τόσο έντονος συνωστισμός και το πάρτι διαλύθηκε στις εννιά το βράδυ.

Ο Π. Γεωργίου υπογράμισε “την ανάγκη των νέων παιδιών να βγουν έξω και να διασκεδάσουν σε μια εποχή γεμάτη από περιορισμούς και απαγορεύσεις”.

Δήμαρχος Ξάνθης: “Τους είπαμε πως δεν ήταν σωστό”

“Ήταν μια αυθόρμητη συμμετοχή”, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, για τις απίστευτες εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στην πόλη το βράδυ του Σαββάτου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Και συνέχισε: “Όλη την βδομάδα κάναμε διαδικτυακές εκδηλώσεις για τον κόσμο για να κρατήσουμε λίγο την νότα του καρναβαλιού και να μην στερήσουμε την ψυχολογία της χαράς από την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε ελαφριά μουσικούλα όλη την βδομάδα ως μια καρναβαλική νότα ψυχαγωγίας”.

Όπως εξηγεί ο δήμαρχος Ξάνθης “χθες το απόγευμα βάλαμε την μουσική 17.00 -20.00 που βάζουμε. Κατά της 19.00 παρατηρήθηκε μια μεγάλη συμμετοχή νεολαίας και άρχισαν να στάματανε στην πλατεία. Αμέσως ο πρόεδρος με άλλους παράγοντες σταμάτησαν την μουσική και ανέφεραν ότι δεν είναι σωστό αυτό γιατί είχαν φέρει και ατομικά μεγάφωνα”.

“Ήμασταν σε ετοιμότητα αν συμβεί αυτό αμέσως να σταματήσουμε και να διαλύσουμε τον κόσμο”, κατέληξε ο δήμαρχος Ξανθης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα