Υπουργείο Προ.Πο. για Έβρο: Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους γνωστούς τακτικισμούς της Τουρκίας

Υπουργείο Προ.Πο. για Έβρο: Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους γνωστούς τακτικισμούς της Τουρκίας
To Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου στεγάζεται η ΕΥΠ -η οποία την τελευταία τριετία υπάγεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη. EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δεν εντοπίστηκαν πρόσφυγες ή μετανάστες στον Έβρο παρά την ειδοποίηση της Τουρκίας. Τι αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Παρουσία ακόμα και στελεχών της FRONTEX εκτυλίχθηκε η σημερινή οπερέτα που έστησαν οι Τούρκοι σε βάρος της χώρας μας αλλά και σε βάρος αθώων μεταναστών που επιμένουν να εργαλειοποιούν και να χρησιμοποιούν ως υβριδικό όπλο οι «γείτονες».

Νωρίτερα το απόγευμα, οι τουρκικές Αρχές απέστειλαν σήμα (notification) στο διασυνοριακό όργανο, στο οποίο ανέφεραν πως 400 μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί σε νησίδα στα Λάβαρα Έβρου από την ελληνική πλευρά.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και την διάσωσή τους με πλήθος δυνάμεων της Αστυνομίας που ζήτησαν και την συνδρομή της ΕΜΑΚ από την Πυροσβεστική. Αρχικά φέρεται να υπήρξε οπτική επαφή με τους μετανάστες από την ελληνική πλευρά, κατά την οποία διαπιστώθηκε επίσης, ότι στην κοντινή τουρκική πλευρά που σχεδόν εφάπτεται με την νησίδα είχε παραταχθεί πλήθος αντρών της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής (Jandarma).

Από την ΕΛ.ΑΣ. σηκώθηκε drone για να αποκτήσουν καλύτερη επαφή και εικόνα και πλησίασαν το σημείο με βάρκα Έλληνες συνοριοφύλακες και κλιμάκια της FRONTEX, που διαπίστωσαν ότι στο μεσοδιάστημα αυτό οι μετανάστες είχαν εξαφανιστεί από το συγκεκριμένο σημείο.

Ακολούθησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή χωρίς να εντοπιστούν οι μετανάστες και οι ελληνικές Αρχές έδωσαν λήξη των επιχειρήσεων, ενώ θεωρούν πως ενδεχομένως οι αρχικοί εμπνευστές αυτής της κατάστασης, τους απομάκρυναν οι ίδιοι από το σημείο.

Σε κάθε περίπτωση η όλη κατάσταση εξελίχθηκε σε θρίλερ για γερά νεύρα με αθώες ψυχές στα χέρια των Τούρκων που μετατρέπονται και πάλι σε υβριδικό όπλο εναντίον της Ελλάδας και οι συνοριακές δυνάμεις παραμένουν σε υψηλή επιφυλακή καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη κίνηση στην «σκακιέρα» με πιόνια αθώους ανθρώπους που έχει εφεύρει η τουρκική ηγεσία.

Κύκλοι Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: Στις ασύμμετρες απειλές απαντάμε με την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Για το περιστατικό κορυφαίοι κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχολίασαν:

«Σήμερα στον Έβρο, πιθανώς να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους γνωστούς τακτικισμούς της Τουρκίας, οι οποίοι, ως συνήθως, εδράζονται πάνω στην απελπισία δυστυχισμένων ανθρώπων.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη άμεση και εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, διενεργούμενη στο πλαίσιο του σχεδίου «Ακρίτας»:

Στις ασύμμετρες απειλές απαντάμε με την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Στην προκλητικότητα απαντάμε με την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου.

Στην εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου απαντάμε με τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή».

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες στην εν λόγω νησίδα

Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το περιστατικό στον Έβρο αναφέρει:

«Έπειτα από ειδοποίηση της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε απογευματινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού παράτυπων μεταναστών, που φέρονταν να βρίσκονται σε νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας.

Την επιχείρηση πραγματοποίησε ομάδα 9 στελεχών, εκ των οποίων 2 του Ερυθρού Σταυρού και ένας από τον Frontex, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών δεν εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες στην εν λόγω νησίδα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα