Αμαζονία: Τραγική εξέλιξη – Εντοπίστηκαν νεκροί οι δύο αγνοούμενοι

Αμαζονία: Τραγική εξέλιξη – Εντοπίστηκαν νεκροί οι δύο αγνοούμενοι
Επιχείρηση εντοπισμού δύο αγνοουμένων στον Αμαζόνιο 2022 Edmar Barros/AP Photo

Οι σοροί του Βρετανού δημοσιογράφου Ντομ Φίλιπς και του Βραζιλιάνου Μπρούνο Περέιρα εντοπίστηκαν σε απομονωμένη περιοχή της Αμαζονίας, όπου αγνοούνταν για περίπου μία εβδομάδα.

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού των δύο αγνοούμενων, του Βρετανού δημοσιογράφου Ντομ Φίλιπς και του Βραζιλιάνου Μπρούνο Περέιρα, ειδικού σε ζητήματα των αυτοχθόνων, που εξαφανίστηκαν πριν από μία εβδομάδα σε απομονωμένη περιοχή της Αμαζονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τις οποίες επικαλείται το BBC, δύο πτώματα που πιθανόν να ανήκουν στους δύο αγνοούμενους εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης και σχολαστικών ερευνών που πραγματοποιούνταν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή με σκοπό τον εντοπισμό τους.

Σημειώνεται ότι χθες, σε ανακοίνωσή της η πολιτειακή αστυνομία της Αμαζόνας (βορειοδυτική Βραζιλία) ανέφερε πως “βρέθηκαν αντικείμενα που ανήκουν στους δύο αγνοούμενους: μια κάρτα υγείας, ένα μαύρο παντελόνι, ένα μαύρο σανδάλι και ένα ζευγάρι μπότες που ανήκουν στον Μπρούνο Περέιρα κι ένα ζευγάρι μπότες και ένα σακίδιο που ανήκουν στον Ντομ Φίλιπς και περιέχει ρούχα”.

Η αστυνομία ανέφερε χθες ότι ομάδες ερευνών, κατά την 7η ημέρα των επιχειρήσεων, κάλυψαν απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων και έκαναν «σχολαστικές έρευνες στην ζούγκλα, σε δρόμους της περιοχής και σε πλημμυρισμένα σημεία με βλάστηση», κυρίως στην περιοχή στην οποία βρέθηκε βάρκα που ανήκει στον ύποπτο.

Ο Ντομ Φίλιπς, 57 ετών, συνεργάτης της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, και ο Μπρούνο Περέιρα, 41 ετών, ειδικός που έχει συνεργαστεί επί μακρόν με τον κυβερνητικό οργανισμό που είναι αρμόδιος για τα θέματα των αυτοχθόνων (Funai), ταξίδεψαν μαζί με πλοιάριο στην περιοχή της κοιλάδας Γιαβαρί, μιας απομονωμένης περιοχής στο δυτικό κομμάτι της Αμαζόνας, πραγματοποιώντας συνεντεύξεις για ένα βιβλίο με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο άνδρες εθεάθησαν τελευταία φορά στις 5 Ιουνίου, στην κοινότητα Σαν Γκαμπριέλ, όχι μακριά από τον προορισμό τους, την πόλη Αταλάια ντου Νόρτε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα