Εκλογές στη Γαλλία: "Oύτε μία ψήφο στη Λεπέν" λέει ο Μελανσόν - Τι θα κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι

Εκλογές στη Γαλλία: "Oύτε μία ψήφο στη Λεπέν" λέει ο Μελανσόν - Τι θα κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι
AP PHOTO/DANIEL COLE

Υπέρ του Μακρόν οι περισσότεροι υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Για τον "λιγότερο κακό" υποψήφιο έκανε λόγο ο Μελανσόν της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Υπόθεση του Εμανουέλ Μακρόν και της Μαρίν Λεπέν θα είναι η διεκδίκηση του προεδρικού θώκου στη Γαλλία, σύμφωνα με τα exit polls που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (10/04). Οι υπόλοποι 10 υποψήφιοι που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, εξέφρασαν οι περισσότεροι την προτίμησή τους στον Μακρόν.

Μελανσόν: Ούτε μία ψήφος για την Λεπέν

Ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς, Ζακ Λιν Μελανσόν προέτρεψε τους υποστηρικτές του να μην ψηφίσουν την υποψήφια της ακροδεξιάς στον δεύτερο γύρο. Αφού επέκρινε το σύστημα που υποχρεώνει τους πολίτες να "επιλέξουν τον λιγότερο κακό ανάμεσα σε δύο κακούς, επεσήμανε ότι "δεν πρέπει να ψηφίσετε την Λεπέν".

ADVERTISING

"Γνωρίζω τον θυμό σας αλλά μην υποκύψετε σε αυτόν. Μην αφήσετε τον θυμό σας να σας οδηγήσει σε ενέργειες που θα ήταν ανεπανόρθωτες. Η Λεπέν δεν πρέπει να πάρει ούτε μία ψήφο", είπε χαρακτηριστικά.

Πεκρές: Συνειδητή ψήφος στον Μακρόν

Η Βαλερί Πεκρές από τους Ρεπουμπλικανούς τόνισε: "Παρά τις βαθιές διαφορές σε όλη την εκστρατεία, θα ψηφίσω συνειδητά ​​τον Εμανουέλ Μακρόν για να αποτρέψω την έλευση της Μαρίν Λεπέν στην εξουσία".

Δεν ξέρω τις ψήφους, αλλά ζητώ από τους ψηφοφόρους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, να σταθμίσουν τις επόμενες μέρες με σοβαρότητα τις δυνητικά καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα μας και το μέλλον μας οποιασδήποτε επιλογής διαφορετικής από τη δική μου".

Ινταλγκό: Να μην πέσει η Γαλλία στο μίσος όλων εναντίον όλων

Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές Αν Ινταλγκό, η οποία δεν προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, θα στηρίξει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τον δεύτερο γύρο.

"Για να μην πέσει η Γαλλία στο μίσος όλων εναντίον όλων, σας καλώ επίσημα να ψηφίσετε στις 24 Απριλίου κατά της ακροδεξιάς της Μαρίν Λεπέν", δήλωσε.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της εταιρίας δημοσκοπήσεων IFOP, η Ινταλγκό αναμένεται να λάβει το 1,9% των ψήφων του πρώτου γύρου.

Ζαντό: Ψηφίστε Μακρόν για να μπλοκάρει την ακροδεξιά

Ο υποψήφιος των Οικολόγων, Γιανίκ Ζαντό κάλεσε τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν στον επόμενο γύρο τον Μακρόν για να "μπλοκάρει την ακροδεξιά". "Κανείς να μην ελαχιστοποιεί την απειλή από την ακροδεξιά. Θέλω όμως να πω στον απερχόμενο πρόεδρο: η ψήφος μας δεν αποτελεί εγγύηση της ευθύνης αυτής της χώρας για την αδράνεια στον τομέα του κλίματος".

Ζεμούρ: "Έχουμε πολλές διαφωνίες με την Λεπέν αλλά..."

"Έχω πολλές διαφωνίες μαζί της αλλά υπάρχει ένας άντρας που αντιμετωπίζει την Λεπέν, που δεν έχει πει λέξη για την ασφάλεια, τη μετανάστευση, που θα τα πάει χειρότερα αν εκλεγεί. Υπάρχει κάτι πολύ μεγαλύτερο από όλους μας και αυτό είναι η Γαλλία", ήταν τα λόγια του ακροδεξιού, Ερίκ Ζεμούρ. Και πρόσθεσε: "Δεν αμφιβάλλω ποιος είναι ο αντίπαλος. Γι' αυτό καλώ τους υποστηρικτές μου να ψηφίσουν τη Λεπέν".

Οι Γιανίκ Ζαντό από τους Οικολόγους, ο Φαμπιέν Ρουσέλ από τους Κομμουνιστές, η Αν Ινταλγκό από τους Σοσιαλιστές και η Βαλερί Πεκρές από τους Ρεπουμπλικανούς, αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% των ψήφων στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλικές εκλογές, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Λεπέν
SHARE:

24Media Network