Elon Musk: Προσφέρει 41,4 δισ. δολάρια για να αγοράσει το Twitter

Elon Musk: Προσφέρει 41,4 δισ. δολάρια για να αγοράσει το Twitter
Ο Έλον Μασκ 2022 Patrick Pleul/Pool Photo via AP, File

Ο Elon Musk δεν σταματά να εκπλήσσει τους θαυμαστές του -αλλά και τον ίδιο- και αυτή τη φορά προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 41,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει το Twitter.

Ήταν μόλις λίγες ημέρες πριν που έγινε γνωστό πως ο Elon Musk αγόρασε ένα σημαντικό ποσοστό μετοχών, συγκεκριμένα το 9,2%, του Twitter και έγινε έτσι ο μεγαλύτερος μέτοχος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, με το μερίδιό του να αξίζει περίπου 2,89 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Elon Musk ανακοίνωσε στη συνέχεια μέσω του Twitter πως τελικά δεν σκοπεύει να ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Twitter Inc, ενώ μέτοχος της εταιρείας κατέθεσε μήνυση κατά του Musk επειδή ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δεν γνωστοποίησε εντός του χρονικού πλαισίου που προβλέπει ο νόμος την αγορά μετοχών του.

Και ο Elon Musk δεν σταματά εδώ.

Σύμφωνα με τον Guardian, μία κανονιστική κατάθεση έδειξε την Πέμπτη πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla πρόσφερε 54,20 δολάρια ανά μετοχή -αποτιμώντας τον κολοσσό των social media στα 41,4 δισεκατομμύρια δολάρια με την προσφορά να αφορά ένα premium 38% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της κοινής μετοχής την 1η Απριλίου 2022, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν από την ανακοίνωση της αρχικής επένδυσης του Musk.

Σε έγγραφο που διαβιβάσθηκε την Τετάρτη στη ρυθμιστική αρχή του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ο Elon Musk διευκρίνισε ότι πρόκειται για την “καλύτερή του και την τελική του προσφορά” και απειλεί, σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, “να επανεξετάσει την θέση του ως μετόχου” στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα