Γαλλία: Για πρώτη φορά μετά από 3 μήνες κάτω από 100 τα νέα κρούσματα

People wear face masks to help curb the spread of the coronavirus ride their bikes along the Champs Elysees avenue in Paris, Saturday, May 16, 2020, as France gradually lifts its Covid-19 lockdown. Parisians enjoying their first Saturday in the sun since travel and movement restrictions were lifted. (AP Photo/Michel Euler)
Πολίτες με ποδήλατα και μάσκες στο Παρίσι (AP Photo/Michel Euler) AP

Την Τετάρτη καταγράφηκαν 81 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, εν αντιθέσει με τα 517 κρούσματα που καταγράφηκαν την Τρίτη.

Τα νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Γαλλία υποχώρησαν κάτω από το όριο των 100 για πρώτη φορά μετά τις 4 Μαρτίου, ενώ ο αριθμός των νέων θανάτων που συνδέονται με την ασθένεια μειώθηκε επίσης σημαντικά.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, την Τετάρτη καταγράφηκαν μόλις 81 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό αυτών σε 161.348, εν αντιθέσει με τα 517 κρούσματα που καταγράφηκαν την Τρίτη και τον μέσο όρο των 453 ημερήσιων κρουσμάτων κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

ADVERTISING

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της νόσου στη χώρα αυξήθηκε κατά 11, φτάνοντας τους 29.731, σε σύγκριση με τους 57 νεκρούς που καταγράφηκαν χθες, καθώς είχαν συμπεριληφθεί τα εβδομαδιαία στοιχεία από τα γηροκομεία με τον εβδομαδιαίο ημερήσιο μέσο όρο να είναι 18.

Ο αριθμός των θανάτων στη Γαλλία είναι ο πέμπτος υψηλότερος στον κόσμο.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Κορονοϊός

24Media Network