ΗΠΑ: Δικαστική εντολή για αναστολή απελάσεων ταξιδιωτών με έγκυρη βίζα

ΗΠΑ: Δικαστική εντολή για αναστολή απελάσεων ταξιδιωτών με έγκυρη βίζα

Στην αντεπίθεση ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατά του διατάγματος Τραμπ. Τι ζητά η δικαστής  Αν Ντόνελι

Κατεπείγουσα εντολή με την οποία αναστέλλεται προς το παρόν η δυνατότητα των αρχών των ΗΠΑ να απελαύνουν από τη χώρα ανθρώπους που έχουν φτάσει σε αμερικανικά αεροδρόμια με έγκυρες βίζες εξέδωσε ομοσπονδιακή δικαστής του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, η δικαστίνα Αν Ντόνελι, πρόεδρος του περιφερειακού δικαστηρίου της Ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης, έλαβε την απόφαση σε συνεδρίαση σχετικά με το διάταγμα του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα σε πολίτες επτά κατά πλειοψηφία μουσουλμανικών χωρών και ανεστάλη το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων.

Την ίδια στιγμή η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών εκτιμά ότι η εντολή επηρεάζει 100 ως 200 ανθρώπους που έχουν συλληφθεί σε αεροδρόμια των ΗΠΑ ή ταξιδεύουν, αν και νομικοί σύμβουλοι της αμερικανικής κυβέρνησης δεν ήταν σε θέση σε επιβεβαιώσουν τον αριθμό.

Επιπρόσθετοι έλεγχοι για τους κατόχους πράσινης κάρτας

Σε επανέλεγχο θα υποβάλλονται οι κάτοχοι πράσινης κάρτας, εγγράφου που τους καθιστά νόμιμους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, πριν τους επιτραπεί να επιστρέψουν στη χώρα, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Λευκός Οίκος.

Στέλεχος της αμερικανικής προεδρίας αποσαφήνισε πως οι κάτοχοι πράσινης κάρτας που βρίσκονται εκτός ΗΠΑ και θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα θα πρέπει να επισκεφθούν κάποια αμερικανική πρεσβεία ή προξενείο και να υποβληθούν σε επιπρόσθετο έλεγχο.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή που υπέγραψε ο Τραμπ το διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες δημιουργήθηκε χάος. To Ιράν έκλεισε τα σύνορά του σε Αμερικανούς πολίτες, ενώ ακολούθησαν μηνύσεις από Αμερικανικές οργανώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα